Erhürman'dan çağrı: Egemen eşitliği canlı yayında tartışalım

30 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Mayıs 2024

A
A

İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonun tek çözüm modeli olduğunu savunan CTP lideri Tufan Erhürman, Kıbrıs sorununda "egemen eşitlik" diyenlerle canlı yayında tartışmaya hazır olduklarını ifade etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, memleketin mevcut durumundan memnun olan tek bir kişi olmadığını iddia ederek, bu durumun net bir irade olduğunu belirtti. Değişiklik gerektiği konusunda iradenin açık olduğunu vurgulayan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının sabrının sınandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Erhürman, CTP'nin adayının Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili olarak ne söyleyeceği konusunda kimseye merak duymaması gerektiğini belirtti. İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonun tek çözüm modeli olduğunu ifade etti.

Ayrıca, İsias Otel davası ile ilgili Adıyaman'da takip ettikleri gelişmeler hakkında konuşan Erhürman, Türkiye'deki üniversitelerin bilirkişi raporu hazırlama konusunda isteksiz olduğunu belirtti. Gelecek olan bilirkişi raporunun daha tatmin edici olmasını umduğunu söyledi.

Erhürman ayrıca, memleketteki durumun toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, herkesin kendi kendine konuştuğunu ve canlı yayında tartışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

''CANLI YAYINDA KONUŞMAYA HAZIRIZ''

2024’ün içinde erken seçim beklentilerinin olduğunu vurgulayan Erhürman, bu beklentilerini sokağa bakarak söylediklerini kaydetti. Erken seçimin gündeme gelmesi durumunda, cumhurbaşkanlığı seçiminin bir numaralı gündem olmadığına dikkat çeken Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde CTP’nin adayı kim olursa olsun, Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili ne söyleyeceği konusunda kimsenin merakının olmaması gerekiyor. İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon tek çözüm modelidir. Bu bir ideoloji değil, bir bilgidir” diye konuştu.

Erhürman, ne zaman istenirse, “egemen eşitlik” diyenlerle canlı yayında tartışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Kendisinin başbakan, Ersin Tatar’ın da ana muhalefet lideri olduğu dönemde iki kez birlikte televizyona çıktıklarını anımsatan Tufan Erhürman, “Şimdi herkes kendi kendine konuşuyor. Biz konuşmaya hazırız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar