Erhürman'dan plajdaki ırkçı uygulamaya tepki: Bu adada yeni bir ELAM'a yer yok

20 Haziran 2024

Güncelleme: 21 Haziran 2024

A
A

Glapsides Plajı'nda yaşanan ırkçı uygulamaya tepki gösteren Erhürman, kontrolsüz ve plansız yabancı nüfus akışının ırkçılığı da gözle görünür hale getirdiğini belirterek, bir an gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

ZgotmplZ

Gazimağusa'daki Glapsides Plajı’ndaki özel işletmeye bağlı görev yapan bir cankurtaranın ırkçı çıkışı ile ilgili tartışmalara Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman da katıldı.

Cankurtaran geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden, "Pakistan uyruklular sahile giremez", "Siyahilerin girmesi yasaktır" ve ''Yiyecek ve içecekle girmek yasaktır'' gibi ifadelerin yer aldığı bir paylaşımda bulunmuştu. 

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, "Irkçılık ve yabancı düşmanlığı insani değil… Hiçbir sebeple meşru görülemez." dedi.

Ülkede ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının üzerinde yeşerdiği bir zemin olduğunu kaydeden Erhürman, "O zeminin oluşmasına izin verirseniz, sorunu sonradan fark ederek vereceğiniz eğitimler ve yapacağınız uygulamalarla dahi onunla baş etmeniz kolay olmaz. Olsaydı, dünyada uygarlığın ve onun değerlerinin temsilcisi olduğu düşünülen, eğitim sistemleriyle dünyaya örnek teşkil ettiği kabul edilen ülkelerde bile ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve aşırı sağın bu denli yükselişi söz konusu olmazdı." ifadelerini kullandı.

"Üç-dört yıldır hızlanan kontrolsüz ve plansız yabancı nüfus akışı bu topraklarda yeri olmadığını düşündüğümüz ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını görünür olmaya başlayan bir sorun haline getirdi." değerlendirmesinde bulunan Tufan Erhürman, şu uyarıyı yaptı:

"Bir an önce uyanıp, nüfustan yurttaşlığa, çalışma yaşamından eğitime, yabancılara mülk satışından üniversitelere kadar çeşitli alanlarda gerekli önlemleri almazsak, asla tasvip etmediğimiz/etmeyeceğimiz, insan hakları çerçevesinde bir an bile duraksamaksızın reddettiğimiz ırkçılık baş etmemiz gereken onlarca sorunun arasında hızla yukarılara doğru tırmanacak."

Erhürman, "Bu adada ne yeni bir 'ELAM'a (ne halihazırda var olan ELAM’ın 'düşüncesi'ne), ne ırkçı düşünceye, ne de yabancı düşmanlığına yer var!" diyerek sözlerini noktaladı.

*2008 yılında kurulan Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM), Rum kesiminde faaliyet gösteren aşırı sağ eğilimli ve ırkçı parti. Adayı Yunanistan’a ilhak amacıyla hareket eden EOKA-B’nin uzantısı olan grup, Kıbrıs’ta sürdürülen iki toplumlu iki bölgeli federasyon çabalarına karşı çıkarak, sınır kapılarının kapatılması yönünde bildirilerde bulunmaktadır. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar