Erhürman'ın son dönemi

11 Temmuz 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Başkan olarak son döneminde olduğunu söyledi. CTP tüzüğüne göre dokuz ardışık yıl başkanlık yapılabiliniyor.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin yaşadığı sorunların bir zihniyetin sonucu olduğunu belirterek, bu zihniyetten bir an önce kurtulmak gerektiğini söyledi. Erhürman, mücadelenin kişilerle değil zihniyetle ve sistemle olduğunu vurguladı.

Erhürman, "Bu memleketi bu hale getiren kişiler değil, zihniyettir. Yaşananlar bir zihniyetin ürünleridir. Bataklığı kurutmadıkça sinekler uçacak. Mesele bataklığı kurutmak; bunları üreten zihniyetle mücadele etmektir," dedi.

Erhürman, "Bilgiye dayanmayan ve mantık üzerinden konuşmayan bir zihniyetle karşı karşıya olunduğunu" savunarak, bu zihniyetten bir an önce kurtulmak gerektiğini ve ülkeye geri döndürülemeyecek zararlar verildiğini ifade etti. Ülkede hastane, trafik ve ekonomi gibi birçok sorun olduğunu, bunların konuşulması gerektiğini belirten Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi konuların konuşulmasını lüks bulduğunu söyledi.

İtibarsız olduğunu savunduğu hükümetin "kendi itibarsızlığını", diğer alanlara da bulaştırdığını ileri süren Erhürman, adaletin devletin temeli olduğunu vurguladı; hükümetin ne devletin yargısına ne de anayasasına sahip çıktığını belirtti.

"CTP DİYALOĞA AÇIK"

Katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yapacağı KKTC ziyaretiyle ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan’ın Meclis’te konuşma yapacağıyla ilgili bir programlamanın şu an için olmadığını belirten Erhürman, "CTP Meclis’e girecek mi?" tartışmalarının bir haber üzerinden yürüdüğünü, bu tartışmanın Ankara ziyareti öncesi başlatıldığını kaydetti.

Erhürman, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın programında Meclis’te konuşma yapma düşüncesi varsa, bu konuda herhangi bir önyargımız yok," dedi.

"CTP BAŞKANLIĞINDA SON DÖNEMDEYİM"

CTP tüzüğüne göre dokuz ardışık yıl başkanlık yapılabileceğini söyleyen Erhürman, son döneminde olduğunu, süresinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra dolduğunu ifade etti. "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmamamdan bağımsız olarak, genel başkan olmak için tüzük değişeceğimi herhalde kimse düşünemez," diyen Erhürman, CTP açısından gündemin de bu olmadığını, memlekette birçok sorun bulunduğunu söyledi.

"BU ORTAMDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUŞMAK LÜKS"

Erhürman, "Tufan Erhürman tüzükteki süre dolunca başkan olmayacak" diyerek, içinde bulunulan ortamda cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuşmanın “lüks” olduğunu belirtti. İsim vermeyi tercih etmediğini, meseleleri kişiselleştirmeyi hiçbir zaman seçmediğini vurgulayan Erhürman, mücadelenin kişilerle değil zihniyetle ve sistemle olduğunu söyledi.

Erhürman, "Ben zihniyetle mücadele ediyorum. Bu memleketi bu hale getiren bir zihniyettir, Hasan, Hüseyin ya da Ahmet değil. Benim, Hasan’ı dövmem o zihniyeti değiştirmeyecek. Prensip olarak kişilerle uğraşmayı sevmedim. Özel hayatla uğraşmayı hiç sevmedim. Hedefe ulaşmak için medeni yöntemlerle mücadele ediyorum. Yaşananlar, zihniyetin ürünleridir. Bataklığı kurutmadıkça sinekler uçacak. Bataklığı kurutmak gerekir. Mesele kişi meselesi değil, zihniyet meselesidir," dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar