Ermenistan, Filistin Devleti'ni resmen tanıdı

21 Haziran 2024

A
A

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Norveç, İspanya, İrlanda ve Slovenya'nın ardından Filistin devletini resmen tanıdıklarını açıkladı. Bu ülkeler Filistin sınırlarını 1967 sınır haritasıyla kabul ediyor.

ZgotmplZ

Ermenistan, bugün yaptığı açıklamada Filistin Devleti'ni resmen tanıdığını belirtti.

Erivan yönetiminin bu adımı, geçtiğimiz aylarda Norveç, İspanya, İrlanda ve Slovenya hükümetlerinin Filistin'i resmen devlet olarak tanımasının ardından geldi.

Ermenistan Devlet Radyosu'nun bildirdiğine göre, bakanlık yaptığı açıklamada Gazze'deki insani duruma dikkat çekerek, sivillere yönelik saldırıları ve silahlı çatışmalarda sivillerin rehin alınmasını kınadı.

Ayrıca, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler'in ateşkes çağrılarını desteklediği ve Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanmasına inandığı ifade edildi. Ermenistan, Filistin sorununun iki devletli çözüm planı ile barışçıl ve kapsamlı bir şekilde çözülmesini desteklediğini vurguladı.

Bu gelişme, Filistin'i tanıyan 140 civarındaki ülkenin arasına Ermenistan'ı da eklemiş oldu.

Batı dünyasının büyük güçlerinden ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya ise Filistin'i resmen tanımış değil.

Ancak Avrupa ülkelerinin Filistin'i tanıyan ülkeler arasına katılması, uluslararası kamuoyunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve bu ülkelerin tutumlarını gözden geçirmeleri yönünde baskı oluşturabileceği düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar