Eski Eserler ve Müzeler Müdürü Tankut Rıfkı görevden alındı

27 Temmuz 2024

Güncelleme: 27 Temmuz 2024

A
A

Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğü görevini yürüten Tankut Rıfkı görevden alınarak, bugünden itibaren göreve Emine Emel atandı. Karar, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ZgotmplZ

Başbakanlık Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğü'nde müdürlük makamı el değiştirdi.

26 Temmuz 2024 tarih ve 156 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Eski Eserler ve Müzeler Müdürü olarak görev yapan Tankut Rıfkı görevden alındı.

Aynı sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğü'ne Emine Emel atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar şu şekilde:

"Üst Kademe Yöneticileri Yasası'nın 3'üncü Maddesi (2'inci) Fıkrası uyarınca, 14 Kasım 2022 tarihli kararname ile 15 Kasım 2022 tarihinden itibaren Başbakanlık Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğü müdür mevkiine atanmış olan Sn. Tankut Rıfkı'nın 27 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bu mevkiden alınmasına karar verilir."

Resmi Gazete'de, aynı yasa kapsamına giren Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğü müdür mevkiine Emine Emel'in 27 Temmuz 2024 tarihinden itibaren, "ileride herhangi bir sebep gösterilmeden görevinden alınması koşulu ile atanmasına ve atanma tarihinden itibaren atandığı mevkiin maaşını almasına karar verilir" denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar