Eski eşini ölümle tehdit eden Türkmenistanlı, teminatla serbest bırakıldı

Kamalı Haber, 13 Haziran 2024

Güncelleme: 13 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da yaşayan eski eşinin evine giderek, şiddet kullanma ve ölüm tehdidinde bulunan Türkmenistanlı zanlı, teminat şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa'da eski eşinin evine giderek, tehditler savuran Türkmenistan vatandaşı A.H. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 12 Haziran 2024 tarihinde saat 18.30 sıralarında, herhangi bir gerekçesi olmaksızın, Lefkoşa'da yaşayan eski eşi R.C.’nin evine gidip, giriş kapısına tekme atmak suretiyle uygunsuz tavr-ı harekette bulunduktan sonra, apartmanın önünde sokak içerisinde yüksek sesle bağırıp çağırarak, "O…… seni öldüreceğim." demek suretiyle, şiddet kullanma tehdidi ve ithale-i lisanda bulunduğunu belirtti.

Şikayet üzerine zanlının Güzelyurt'ta tespit edilerek tutuklandığını belirten polis, zanlıya yasal ihtar tahtında suçu izah edildiğinde, "İkisini de öldüreceğim, bu namus meselesidir, bugün değilse yarın, yarın değilse içerden çıktığımda öldüreceğim." dediğini aktardı.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede çalışma izniyle kaldığını belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 400 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar