Eski Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'den Tatar'a destek

31 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski Avustralya Dışişleri Bakanı ve eski BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’i kabul etti. Downer, aynı görüşlerle bir yere varılamayacağını, artık yeni fikirlerin görüşülmesi gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski Avustralya Dışişleri Bakanı ve eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Downer'i görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, onun Kıbrıs sorunu hakkında sahip olduğu derin tecrübeye dikkat çekti. Tatar, Downer'in BM'de Kıbrıs'la ilgili 6 yıl boyunca görev yaparak süreci ve gelişmeleri yakından takip ettiğini, bu nedenle gelecekle ilgili görüşlerinin önemli olduğunu belirtti.

Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs sorununun çözümü için yeni bir siyasetten bahsederek, resmi müzakerelere egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün teyidiyle başlanacağını vurguladı. Tatar, yıllardır süregelen federal temelde çözüm arayışlarının bir sonuca ulaşamadığını, bu nedenle federasyon temelinde müzakerelere devam edilmeyeceğini ifade etti.

DOWNER: YENİ VE YARATICI FİKİRLER GÖRÜŞÜLMELİ

Alexander Downer, kabul sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs’a geri gelmekten ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kıbrıs sorunu hakkında Cumhurbaşkanı Tatar ile fırsatları konuştuklarını belirten Downer, Kıbrıs konusunda halen aynı görüşlerin tekrarlandığını, bu nedenle yeni ve yaratıcı fikirlerin görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmeye Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Güneş Onar, Cumhurbaşkanı Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak, Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, Cumhurbaşkanlığı Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser, ve İngiltere’de faaliyet gösteren Kuzey Kıbrıs için Özgürlük ve Adalet Kampanyası’nın Eş Başkanı Çetin Ramadan da katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar