Esnafa özel 750 bin TL'lik kredi paketi açıklandı

28 Haziran 2024

Güncelleme: 29 Haziran 2024

A
A

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC esnafına 750 bin TL’lik kredi sağlanacağını duyurdu. Bolat, bu kredinin yüzde 50 sübvansiyonlu, Halk Bankası tarafından verildiğini ve 6’şar aylık geri ödemeli toplam 3 yıl vadeli olduğunu açıkladı.

ZgotmplZ

Bolat, KKTC'de gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Ekonomik Örgütler Platformu ve Müsiad KKTC ile toplantılar yaptı.

Sayıştay binasında gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Cumhuriyet Meclisi Dostluk Grubu üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, bakanlık müdürleri ve müsteşarları ile çeşitli ekonomik örgütlerin temsilcileri yer aldı.

Toplantıda konuşan Bolat, Gazimağusa ve Girne gümrüklerine iki mobil X-Ray tarama cihazı hibe ettiklerini ve bunların gümrük faaliyetlerini hızlandırarak KKTC ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, birkaç ay içinde Gazimağusa ve Girne limanlarında bavul X-Ray tarama cihazlarının da Türkiye'den gelerek hizmete gireceğini belirtti.

Bolat, uyuşturucu ile mücadelede eğitim ve narkotik köpeklerin gönderilmesini sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca, uluslararası fuarlarda KKTC firmalarına destek vereceklerini ve fuar alanı tahsis edeceklerini açıkladı. KKTC ürünlerinin yurt dışına ihracatında ambargo zincirlerinin kırılacağını belirten Bolat, narenciye ürünlerinin pazarlanması için soğuk hava deposu ve meyve suyu konsantresi imalatı ile ilgili 15 bin ton kapasiteli bir soğuk hava deposu inşaatının imzaya bağlandığını dile getirdi.

100 MİLYON TL DEĞERİNDE KREDİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül ile görüşerek KKTC esnafı için 100 milyon TL’lik bir esnaf kredisi limiti sağladıklarını belirten Bolat, bu kredinin yüzde 50 sübvansiyonlu, Halk Bankası tarafından verildiğini ve 6’şar aylık geri ödemeli toplam 3 yıl vadeli olduğunu açıkladı.

Bolat, kredi miktarının 750 bin TL’ye kadar alınabileceğini ve yeni yatırım, makine ve ekipman yatırımı veya ticari araç yenileme durumunda limitin 1,5 milyon TL’ye çıkabileceğini belirtti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, toplantının KKTC ekonomisi için önemine vurgu yaparak, ekonomik örgütlerin talepleri doğrultusunda yapılan bu tür projelerin sonuç odaklı ve çağdaş koşullarda yaşayan bir ülke olma hedefinde atılan adımları gösterdiğini ifade etti. Amcaoğlu, ekonomik sıkıntılar ve çözüm önerilerini istişare etmek adına bu toplantının önemli olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar