Eve izinsiz girdi, anahtarını aldığı aracı götürdü... Teminata bağlandı

Kamalı Haber, 16 Temmuz 2024

A
A

İzinsiz girdiği evden anahtarını aldığı aracı izinsiz kullandıktan sonra, aracı Mağusa'da arızalı olarak terk eden zanlı, açık kapıdan girerek anahtarı aldığını söyledi. Zanlının, 7 bin TL nakdi teminat ile tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen “mal sahibinden izinsiz araç kullanma ve sirkat” suçlarından tutuklanan A.A. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 16 Haziran 2024 tarihinde Gönyeli'de Sht. Yüksel Dereli Sokakta bulunan C.A.’ya ait evin kilitli odasının kapısını açıp içeriye girdiğini ve komodin üzerindeki KY 795 plakalı araç anahtarını alıp, aracı izinsiz alıp sürerek oradan ayrıldığını söyledi.

İZİNSİZ ALDIĞI ARACI, HASARLI ŞEKİLDE TERK ETTİ

Olayın 12 Temmuz 2024 tarihinde bildirildiğini, yapılan soruşturmada aracın Gazimağusa’da terk edilmiş, arızalı ve hasarlı şekilde tespit edildiğini ve aynı gün tutuklandığını belirten polis, 13 Temmuz’da mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alındığını belirtti.

Polis, zanlının davasını kabul ederek, “Kapı açıktı, içeri girip, anahtarı aldım” dediğini aktardı ve zanlının etki edebileceği kısmın tamamlandığını ifade ederek, teminat talep etti.

Yargıç, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 7 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı bir kefilin 350 bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispatı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar