Feyzioğlu: PKK ile FETÖ, Sevr planın günümüzdeki uzantısı

15 Temmuz 2024

Güncelleme: 15 Temmuz 2024

A
A

Büyükelçi Feyzioğlu, PKK'nın ortaya çıkışının ve uluslararası destek almasının Sevr'in günümüzde uygulanma planının bir parçası olduğunu öne sürerek, FETÖ'nün de bu planın bir parçası olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

BRT'de "Manşet+" programına konuk olan Feyzioğlu, darbe girişiminin yalnızca bir günün olayı olmadığını, on yıllar süren hazırlıkların sonucu olduğunu vurguladı. FETÖ'nün PKK gibi bir kukla olduğunu belirten Feyzioğlu, her iki terör örgütünün de aynı kuklacıların kontrolünde olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, Türk milletinin çelik gibi iradesinin, darbe girişiminde bulunanların hayallerini parçaladığını ve milletin zor zamanlarda nasıl milli birlik içinde hareket ettiğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, FETÖ'nün devletin damarlarına sızarak paralel bir yapı oluşturduğunu ve bu yapının sabrının arkasında Sevr Anlaşması gibi tarihi olayların bulunduğunu belirtti.

Büyükelçi Feyzioğlu, PKK'nın ortaya çıkışının ve uluslararası destek almasının Sevr'in günümüzde uygulanma planının bir parçası olduğunu öne sürerek, FETÖ'nün de bu planın bir parçası olduğunu söyledi. Her iki örgütün sosyal medyada ve dezenformasyon faaliyetlerinde birbirleriyle uyumlu hareket ettiklerini belirten Feyzioğlu, PKK ve FETÖ'nün hedeflerinin aynı olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye'nin Sevr'e geri döndürülmek istendiğini ifade eden Feyzioğlu, böyle bir durumda terörle mücadele yerine müzakere edileceğini, PKK'nın harekete geçeceğini ve ülkenin karışacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sayesinde Türk milletinin birlik içinde darbecilere karşı zafer kazandığını vurgulayan Feyzioğlu, bu ruhun KKTC'yi de koruduğunu belirtti.

BARIŞ HAREKATI

Feyzioğlu, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Mutlu Barış Harekatı'nın Kıbrıs'ta barışı sağladığını ve soykırımı sona erdirdiğini ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının varlığını kendi devletiyle sürdüreceğini söyledi.

Türkiye ve KKTC'nin sarsılmaz bir kardeşlik hukuku içinde hareket ettiğini belirten Feyzioğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın "kendi devletinize sahip çıkınız" vasiyetini hatırlatarak, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının refahı ve güvenliği için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Feyzioğlu “Ne 50 yıl öncesindeki, 60 yıl öncesindeki soykırımlardan bir sorumluyuz, ne de 74'ten sonraki girişimlerin akamete uğramasından biz sorumluyuz… Şükürler olsun ki barış ve huzurdan biz sorumluyuz” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerini ve hislerini anlayıp onun hedeflerine doğru yürüyen bir Türkiye’nin, Kıbrıs Türklerinin refahı ve güvencesi için çalışmaya devam edeceğini kaydeden Feyzioğlu, “Sarsılmaz bir kardeşlik hukukuyla yol alıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz'de, tüm Türk dünyasının en güneydeki bağımsız bir devleti, kalesidir” dedi ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın devletinize sahip çıkın vasiyetini anımsattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar