Feyzioğlu veda turlarında

13 Ağustos 2024

Güncelleme: 13 Ağustos 2024

A
A

Görev yeri değişen Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, ülkeden ayrılmadan önce devlet ve hükümet yetkililerine veda ziyaretinde bulunuyor. Feyzioğlu bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis Başkanı Töre ve Başbakan Üstel'i ziyaret etti.

ZgotmplZ

Prag'a atanan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, yeni görevi için adadan ayrılmadan önce devlet ve hükümet yetkililerine veda ziyaretinde bulunuyor.

Bugün ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yapan Feyzioğlu, gönülden bağlı olduğu kardeş vatanda Türkiye Cumhuriyeti temsilcisi sıfatıyla görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Beni yüreklerine, bağırlarına basan Kıbrıs Türk halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Feyzioğlu, “Ben geldiğim günden beri ‘Kıbrıs meselesi’ demedim, meseleler insanları yorar, bizim için Kıbrıs hiçbir zaman mesele değildir, Milli bir davadır, milli dava da sizi her gün daha dinç tutar, daha da güçlendirir” diye konuştu.

Yeni görevinde Feyzioğlu’na başarı dileyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs davası Türk milletinin davasıdır. Nerede olursanız olun mutlak surette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her zaman gündeminizin ilk sırasında olacaktır…Prag’da da eminim böyle olacaktır…” dedi.

Feyzioğlu, ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüştü.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’ndaki görüşmede, Başkan Töre, “Büyükelçi Feyzioğlu’nun halkçı kişiliğini ve vatanseverliğini gördük. Tabii ki bu bir görev değişikliğidir. Biz görev insanıyız. Bulunduğumuz her noktada Türk milletine hizmet etmeyi daima ön planda tutarız. Bu bizim şiarımızdır.” ifadelerine yer verdi.

“Bu bir bayrak yarışı ama devlet politikalarımız sürekli." diyen Metin Feyzioğlu da, Kıbrıs Türkü’nün ve burada yaşayan tüm insanların yüreklerine girebilmenin mutluluğu ve gururuyla ülkeden “cismen” ayrıldığını belirten Feyzioğlu, gönülden ayrılmanın mümkün olmadığını düşündüğünü kaydetti.

Feyzioğlu Başbakan Ünal Üstel’i de ziyaret ederek görüştü.

Üstel, Feyzioğlu’nu kabulünde yaptığı konuşmada, Feyzioğlu’nun geçmişten kalan büyük projelerin bitiminde büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, KKTC halkının Feyzioğlu’nu özleyeceğini ve ülke kapılarının Feyzioğlu’na hep açık olacağını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise konuşmasında, iki yıldır KKTC yetkilileri ile “kardeş” olarak çalıştıklarını ve büyük işler yaptıklarını söyledi.

“İki ayrı devlet” vurgusu yapan Feyzioğlu, “Burada hiçbir şey buyurarak olmaz. Bizler iki ayrı devletiz. TC ve KKTC iki ayrı devlettir. İki devlet arasında müttefiklik ilişkisi dışında kardeşlik hukuku vardır. İki devletin yetkilileri, Kıbrıs Türkü’nün refahının artması için gayret sarf ederiz. Bu eşsiz bir birlikteliktir… Birlikte büyük işler yaptık. Size yürekten teşekkür ederim.” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar