Feyzioğlu'ndan Özel'e yanıt: Bir zamanlar siyaset yaptığı için, o sebeple saldırıyor!

21 Temmuz 2024

Güncelleme: 22 Temmuz 2024

A
A

 CHP lideri Özgür Özel, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun kendilerini karşılamadığını belirterek, bunun ''geldiği makamı hazmedememenin sonucu'' olduğunu söyledi. Feyzioğlu ise ''Bir zamanlar siyaset yaptığı için, o sebeple saldırıyor'' dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkın Partisi’ni (HP) ziyaret etmişti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun ve büyükelçilik yetkililerinin kendilerini karşılamadığını dile getirdi.

Özel, şunları söyledi:

''Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz.''

Halk TV'den İsmail Saymaz bu konuyu gündeme taşıdı.

Saymaz, Özel'in tepkisini Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na sordu.

Feyzioğlu, iddiaların doğru olmadığını liderleri karşılama görevinin KKTC Meclisi’ne ait olduğunu, hiçbir lideri karşılamadıklarını söyledi.

FEYZİOĞLU: POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM

Büyükelçilik olarak herkese yetişemedik, yetişemiyoruz. Bilaistisna Türkiye’den gelen bütün partileri KKTC Meclisi çağırdı. Onların davetlileri çünkü. Biz TBMM’nin gönderdiği heyetleri parti ayrımı yapmaksızın karşıladık.

Tabi ki. TBMM heyetlerinde CHP’liler de vardı İyi Partililer de, hepsi vardı. Bu arada gazileri de karşılıyoruz. Eski ve yeni bakanlar geliyor. Arkadaşlarımız Ercan Havalimanı’nda yattı kalktı, ben dahil.

Ben Özgür Özel’i görsem hatırını sorardım. Özel’le yan yana gelemedik. Görmedim bile. Neden? Çünkü dünkü ortamı tahmin edin. Bütün kabine burada, cumhurbaşkanı burada, 80’in üzerinde milletvekili burada. Tamamının protokol işleriyle uğraşıyoruz. Protokol skandalı çıkmasın diye boğuşuyoruz. Ayrıca Hikmet Çetin’i gördüm resepsiyonda. “Bir emriniz var mı” dedim. Murat Karayalçın’la görüştüm. Gördüğüm hangi CHP’li ve tanıdığım varsa hatrını sorup “Yapabileceğimiz bir şey var mı” dedim.

 Özel'in ''Bu, meslekten gelmemenin, geldiği makamı hazmedememenin bir sonucudur.'' sözlerini ise Feyzioğlu, ''Bu kendisine de söylenebilir ama ben polemiğe girmeyeceğim. Dışişleri Bakanlığı’na bildirebilir, hiç sorun yok.'' yanıtını verdi.

Metin Feyzioğlu, CHP lideri Özgür Özel'le ilgili sözlerine şöyle devam etti:

''Hazmedemeyen ben değilim ki. Bir zamanlar siyaset yaptığı için, o sebeple saldırıyor. Bırakın Allah aşkına bunları. Konuşturmayın beni.

Kimi gördüysek; havalimanında Müsavat Bey’le (Dervişoğlu) rastlaştım. Milli Savunma Bakanı ve heyetini karşılamaya gittiğimde 'Hoşgeldiniz' dedim, 'Hayırlı olsun genel başkanlığınız. Yapabileceğimiz bir şey var mı?' O kadar. Onu da karşılamadım. Biz parti karşılama işine giremedik. Girmemiz de mümkün değildi. Ayda, altı ayda, yılda bir partinin ziyareti olsa koşar, karşılarız. Nasıl bir olağanüstülük olduğunu bildiği halde insanların bunu söylemesini doğru bulmuyorum. Bir siyasete karıştırılmak isteniyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar