Furkan Apartmanı davasında 3 beraat... Şampiyon Melekler'in ailelerinden karara tepki, yetkililere çağrı

19 Temmuz 2024

Güncelleme: 20 Temmuz 2024

A
A

Türkiye'de 6 Şubat depremlerinde 51 kişinin öldüğü Gaziantep’teki Furkan Apartmanı davasında 3 sanığa beraat 1 sanığa 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Şampiyon Melekler'in aileleri, yetkililere "Adalet olası kastla sağlanmalı." çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Türkiye'de Gaziantep’in Nizip ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı’nda 51 kişinin ölümüne ilişkin davada karar çıktı.

4'ü tutuksuz, 2'si firari 6 sanık hakkında ayrı ayrı 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle açılan davada kararını açıklayan Nizip Ağır Ceza Mahkemesi, mühendis sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 20 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirim uygulayarak 16 yıl 8 ay hapse hükmeden heyet, sanığın mesleğini 3 yıl yapmasının yasaklanmasına karar verdi.

Sanıklar Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay hakkında ise delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı veren mahkeme, firari sanıklar Hasan Hüseyin Sever ile Abdullah Devrim Sever’in dosyasının ayrılmasına hükmetti.

Kararın ardından Furkan Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden aileler adliye önünde karara tepki gösterdi. 

ŞAMPİYON MELEKLER'İN AİLELERİNDEN KARAR TEPKİ 

3 beraatin çıktığı ve bir sanığın  "bilinçli taksirle" ceza aldığı mahkemenin kararına, 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel'de yaşamlarının yitiren Şampiyon Melekler'in aileleri de tepki gösterdi.

TÜRKİYE'DEN GELEN YETKİLİLER ÇAĞRI: TÜRKİYE'NİN BİZE ADALET BORCU VAR

MYK Haber'e kararı değerlendiren aileler, çıkan kararı "kabul edilemez" olarak niteleyerek, İsias başta olmak üzere deprem davalarındaki "olası kast"la yargılama taleplerini yineledi. 20 Temmuz kutlamaları kapsamında ülkeye gelen yetkililere de seslenen aileler "Biz unutmadık, siz de unutmayın." diyerek, şu mesajı gönderdi:

"20 Temmuz kapsamında gelen her yetkiliye mesajımız var. 16 ay önce Adıyaman'da cinayet işlendi ve çocuklarımız şehit oldu. Onların adaleti olası KASTLA sağlanmalı. Suçlular beraat etmemeli, bilinçli taksirle değil olası KASTLA cezalandırılmalı. Türkiye'nin bize bir adalet borcu var."

SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER

Aileler, Furkan Apartmanı davasında çıkan karara yönelik tepkilerini sosyal medya hesaplarından şöyle dile getirdi:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar