Geçitköy'de yaşanan arızaya müdahale başladı

5 Haziran 2024

Güncelleme: 5 Haziran 2024

A
A

Geçitköy'deki ikinci pompa istasyonundaki arıza nedeniyle ülke geneline su verilemiyor. Arıza tespit çalışmalarına başlayan DSİ, ardından arızaya müdahale edecek. Çalışmaların ne kadar zaman alacağı ise henüz bilinmiyor...

ZgotmplZ

KKTC'ye su sağlayan Geçitköy Barajı Arıtma Tesisi'ndeki ikinci pompa istasyonunda yaşanan arıza nedeniyle Geçitköy'den şebekeye su sağlanamıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin çalışması ile arızanın giderileceği süre içerisinde ülke genelinde yerel su kaynakları kullanılacak.

Yerel kaynaklardan sağlanacak olan suyun dün akşam itibari ile ülkeye verilmeye başlandığı ve arızanın giderilmesi için Devlet Su İşleri'nin çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Arızaya müdahale edilebilmesi için mevcut basıncın azaltıldığı ve çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, gerekli tüm araç gerecin hazırda tutulduğunu arızanın giderilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini aktardı.

Arıtma tesisi ikinci pompa istasyonundaki arızanın giderilmesinin, basıncın azaltılarak, suyun çekilmesi ile mümkün olacağını belirten yetkililer, söz konusu işlemin dün tamamlandığını, bugün ise arızanın tamiri yönündeki çalışmanın hızlanacağını dile getirdiler.

Yetkililer, vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar