Genç kadına cinsel saldırıya 6 ay hapis

10 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

Genç bir kadını çalıştığı eczanede taciz eden ve cinsel saldırıda bulunan 72 yaşındaki sanık, 6 ay hapse mahkum edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “cinsel saldırı ve cinsel taciz” suçlarından tutuklanan 72 yaşındaki Yahya Ördekci hakkındaki dava Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde bugün karara bağlandı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç huzurunda gerçekleştirilen karar duruşmasında sanık 6 ay hapse mahkum edildi.

Yargıç, olayın 3 Ağustos 2024 tarihinde sabahı Lefkoşa-Yenişehir'de bulunan eczane içerisinde meydana geldiğini anımsattı.

Yargıç, eczacının yanına gidip "çirkin" sözler sarf ederek cinsel tacizde bulunan Yahya Ördekci'nin, daha sonra mağdur kadının saçlarını okşadığını, elleri ile kafasından tutup her iki yanağından öptüğünü, kendisini engellemeye çalışan kadının sağ elini cinsel organına değdirmeye çalışarak cinsel saldırı suçunu işlediğini  aktardı.

Yargıç, sanığın kamu hizmeti veren, nöbetçi olduğu zamanlar gece yarısına kadar çalışan bir şahsa karşı bu suçları işlediğini, işlenen suçlara hoşgörüyle bakılamayacağını söyledi. 

Sanığın yargılandığı cinsel saldırı suçunun 3 yıl, cinsel taciz suçunun 2 yıl hapis öngördüğünü kaydeden yargıç, öngörülen azami cezaların suçların vahametini ortaya koyduğunu belirtti.

Sanığın hayat tecrübesine sahip bir kimse olduğunu, ahlaklı davranması gerekirken söz konusu suçları işlediğini dile getirdi.

Sanığın sabıkasız olmasını, eşinin görme engelli ve sanığın bakımına muhtaç olmasını da kararda değerlendirdiklerini belirten yargıç Bilgeç, tüm olguları bir bütün değerlendirdikten sonra sanığı 6 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar