Girne'de elektrik kesintileri

5 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

Havaların aniden ısınmasıyla her yıl yaz aylarında yaşanan elektrik kesintileri yeniden başladı. Girne'de Karaoğlanoğlu ve  Zeytinlik bölgelerinde yarım saat süren elektrik kesintileri yaşandı. Kesintilerin farklı bölgelerde de yaşandığı bildirildi.

ZgotmplZ

Son birkaç gündür hava sıcaklıklarının 41 dereceye kadar çıkmasıyla birlikte, ülkede enerji tüketimi normal seviyelerin üzerine çıktı.

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için klimalara yöneldi. Ancak, mevcut elektrik santrallerinin üretim kapasiteleri bu artan talebi karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu durum, her yıl yaz aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin bu yıl da başlamasına neden oldu.

GİRNE'DEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Özellikle Girne'de Karaoğlanoğlu ve Zeytinlik bölgelerinde saat 19.30 itibarıyla 30 dakika kadar elektrik kesintisi yaşandı. Bu kesintilerin, akşam saatlerinde zirve yapan elektrik tüketimi nedeniyle meydana geldiği düşünülüyor. Girne'de yaşayan vatandaşlar, yaşanan kesintileri MYK Haber'in WhatsApp hattına ilettiler.

Ülkenin farklı bölgelerinde de zaman zaman elektrik kesintilerinin yaşandığı öğrenildi.

EKİPLER ÇALIŞIYOR

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, üretim yetersizliğinden kaynaklı yaşanan elektik kesintilerinin bitmesi için ekiplerin çalıştığı bildirildi.

EL-SEN’den yapılan paylaşım şöyle:

“Termik santralde kazan tamirini yapan arkadaşlarımız şu saatte arıza tamiri yaparak üretim yetersizliğinden yaşanan kesintilerin bitmesi için çalışıyorlar.”

SICAKLIKLAR 44 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Meteoroloji, hava sıcaklığının artacağı uyarısında bulundu. Önümüzdeki günlerde sıcaklık iç kesimlerde 44 dereceyi bulacak. Güney'de ise aşırı sıcaklık nedeniyle bugün turuncu alarm verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar