Girne'deki acı olayda iki arkadaşı can verdi: Begüm, Kıbrıs basınına ilk kez konuştu

5 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

21 yaşındaki Begüm Döşkaya, mart ayında Girne'de makas atan bir aracın çarpması sonucu iki arkadaşını kaybetti, kendisi ise yaralı olarak kurtuldu. Antalya’da tedavisi devam eden ve hayata tutunmaya çalışan Begüm, olaydan sonra ilk kez konuştu.

ZgotmplZ

23 Mart günü Girne’de makas atan bir aracın çarpması sonucu iki üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği acı olaydan tek kurtulan isimdi 21 yaşındaki Begüm Döşkaya…

9 gün arayla sınıf arkadaşları ve can dostlarından; önce Cihan Yüksel’i, ardından Büşra Yavuz’u kaybetti.

Metrelerce uzağa fırladı, gözünü olay yerinde 45 dakika sonra açtı. Cihan’ın üstünde beyaz örtü, Büşra’yı ise kalp masajı yapılırken gördü. Seslendi ama duyuramadı…

Begüm şimdi Antalya’daki aile evinde. Tedavisi sürüyor. Bir ömür boyu dizinde iki protez çivi ve arkadaşlarının acısıyla yaşamak zorunda artık...

Begüm Döşkaya, iki arkadaşını yitirdiği o acı olayın ardından ilk kez konuştu. Begüm, çekimleri eş zamanlı olarak Antalya’daki evinde ve video konferans yöntemiyle Girne’de gerçekleşen röportajda, MYK Haber’e tüm yaşadıklarını anlattı.

“Kıbrıs’ı onlarla öğrendim, onlar olmadan yeniden başlamak çok zor, dönmeyi düşünmüyorum.” diyen Begüm, benzer bir olayın başına gelmesinden de korkuyor.

Yaşananları kaza değil “cinayet” olarak niteleyen Begüm, cezaların artırılması ve arkadaşlarının adaletinin sağlanmasını istiyor, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ve Kıbrıs halkına da şu çağrıda bulunuyor: Lütfen, bu olayın peşini bırakmayın…

Ayağa kalktığında ise Cihan ve Büşra’nın mezarlarını ve ailelerini ziyaret etmeyi diliyor.

Döşkaya ailesi şimdi kızlarını hayata döndürmek için mücadele veriyor. Anne Dilek Döşkaya, “Dışarıya bahar geliyor, bizim gönlümüzün mevsimlerine kış geldi.” diyerek, üç arkadaş için aileler olarak çektikleri ortak acıyı tarif ediyor. Anne Döşkaya cezaların caydırıcı olmasını istiyor ve trafikte eğitimin önemine vurgu yapıyor.

MYK Haber’in trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin ailelerinin sesini duyurmak için başlattığı “Kıbrıs’ta Adalet Arayışı” dosyasında şimdi de Antalya’ya uzanıyoruz.

23 Mart günü Girne’de Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde kaldırımda yürüyen Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri Cihan Yüksel, Büşra Yavuz ve Begüm Döşkaya'ya, makas atarak yolda ilerleyen bir otomobil çarpmış, Yüksel olay yerinde, Yavuz ise 1 Nisan günü tedavi gördüğü Yakındoğu Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Döşkaya ise kazayı yaralı olarak atlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar