Görüşmeler yurt dışında devam ediyor

23 Haziran 2024

Güncelleme: 30 Haziran 2024

A
A

Rum Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teodoros Gotsis, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le yurt dışında görüşeceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Rum Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teodoros Gotsis, Holguin’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le yurt dışında görüşeceğini açıkladı.

Haravgi gazetesi, BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’ın, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum lider Nikos Hristodulidis’le yurt dışında ayrı ayrı görüşeceği şeklindeki açıklamasını yansıtırken, Rum Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teodoros Gotsis’in konuya ilişkin dünkü açıklamasına yer verdi.

Habere göre Gotsis, Haq’ın sözlerini doğrularken, “sürecin devam ettiğini ve Kıbrıs Rum tarafının bu süreci desteklediğini” de ifade etti.

Haberde, Hristodulidis’in Holguin’le ne zaman görüşeceğine ilişkin net bir tarih belirtilmedi.

OCAK AYINDA GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in önerdiği kişisel temsilci, Kolombiya’nın eski Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin Cuellar'ın atanması için Aralık 2023'te Rum Yönetimi ile KKTC 6 ay süre şartıyla onay vermişti.

Ocak ayının ilk haftasında, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, eski Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin Cuellar'ı Kıbrıs Şahsi Temsilcisi olarak atamıştı.

Cuellar, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çalışmalarda BM tarafından atanmış en son temsilci oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar