Güney'deki kurumlara siber saldırı düzenlendi

21 Ekim 2024

Güncelleme: 22 Ekim 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ın kritik altyapılarına yönelik siber saldırı tehdidi gerçeğe dönüştü. Birçok önemli kuruma saldırı düzenlendi.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs'ın kritik altyapılarına yönelik siber saldırılar sonucunda, Rum hükümetine ait "gov.cy" internet sitesi kısa süreliğine devre dışı kaldı. Siber güvenlik yetkilileri hızla harekete geçerek sayfayı yeniden aktif hale getirdi.

Araştırma İnovasyon ve Dijital Dönüşüm Müsteşarı Nikodimos Damianu, saldırının devletin resmi sitesinin yanı sıra AİK, Kıbrıs Bankası, Cyta, Hermes Havalimanı ve EKO'nun internet sitelerini hedef aldığını, ancak bu sitelerin kısa sürede geri alındığını ve hizmetlerine sorunsuz devam ettiklerini açıkladı.

Saldırının "LulzSec Black" adlı hacker grubu tarafından gerçekleştirildiği ve daha önce bu grubun, Güney Kıbrıs'ın kritik altyapılarına siber saldırıda bulunacakları yönünde tehditler savurduğu biliniyor. Yetkililer, bu tehditlere karşı önlemlerini önceden almıştı. Siber saldırının türü "Ddos" olarak tanımlandı, ancak hackerler sistemleri çökertmeyi başaramadı.

Cyta Yönetim Kurulu Başkanı Maria Tsiakka Olimpiu, Cyta'nın hizmetlerinin bu saldırılardan etkilenmediğini ve siber saldırının başarıyla önüne geçildiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar