Güney'den uyuşturucu ticareti yapan sanık 6 yıl hapse mahkum edildi

Kamalı Haber, 3 Haziran 2024

Güncelleme: 3 Haziran 2024

A
A

2023 yılının Aralık ayında iki kez Metehan Sınır Kapısı'ndan Kuzey Kıbrıs'a çeşitli türde uyuşturucu ile silah ve mermi getiren sanığın, 6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da bulunan Metehan Sınır Kapısı’ndan, iki ayrı tarihte 120 gram kokain, 330 gram hintkeneviri ve az miktarda MDMA türü uyuşturucuların yanı sıra 1 adet glock marka silah ve 53 mermi ithal eden Kemal S. hakkındaki dava karara bağlandı. 

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Candaş okudu. 

Sanığın kokain, hintkeneviri ve MDMA türü uyuşturucu ile silah ve mermi ithal ve tasarrufu suçlarından yargılandığını belirten Yargıç, sanığın 2023 yılı içerisinde Aralık ayında iki kez Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a Metehan Sınır Kapısı'ndan uyuşturucu ithal ettiğini belirtti.

İŞLENEN SUÇLARIN ÖNGÖRDÜĞÜ CEZALAR

Yargıç, sanığın işlediği kokain ithal suçunun 20 yıl, hintkeneviri ve MDMA türü uyuşturucu ithal suçlarının ise 15 yıl hapis öngördüğünü ifade ederek, sanığın bu dava altında dikkate alınan ateşli silah ithal ve tasarrufu suçunun ise 10 yıl hapis cezası öngördüğüne değindi.

"İTHAL AMACI TİCARİ"

Sanığın uyuşturucuları ithal etmesindeki amacın ticari olduğunun ortada olduğuna vurgu yapan Ağır Ceza Yargıcı, uyuşturucu suçlarının yaygın ve toplum sağlığını tehdit eden suçlar olduğunu kaydederek, bu tür suçları işleyenlere ibret verici, işlemek isteyenleri ise caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. 

Yargıç, sanığın ithal ettiği kokainin en tehlikeli uyuşturucu türleri arasında bulunduğunu ifade ederek, “Eğer yakalanmasaydı birçok kişiyi zehirleyecekti” dedi. 

Candaş, sanığın sabıkasız oluşunu ve suçunu kabul ederek, adaletin tecellisine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini ifade ederek, 6 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar