Güney'den uyuşturucu transferi polise takıldı

14 Ağustos 2024

A
A

Güney'den getirdiği uyuşturucularla yakalanan zanlı, 3 aylığına cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ

Lefkoşa'daki "Bozkurt Operasyonu"nda ele geçirilen hint keneviri ile ilgili olarak tutuklanan zanlı O.K., teminat talebiyle bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

"UYUŞTURUCUYU GÜNEY'DEN ALDIM"

Mahkemeye bilgi veren polis "kanunsuz uyuşturucu madde (hint keneviri) ithal-tasarruf ve verme” ile suçlanan zanlının aracında 2 Temmuz günü yapılan aramada, iki çanta içerisinde toplam bir kilo 200 gram hint keneviri ele geçirildiğini anımsattı. Tutuklanan zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’taki bir şahıstan alarak, Beyarmudu bölgesinden ülkeye getirdiğini, çanta başına 200, toplam 400 euro ödediğini, yakalanmasaydı Güney'deki şahsın yönlendirdiği bir şahsa teslim edeceğini söylediğini hatırlattı.

Polis, zanlının 23 Temmuz günü de yine Güney'deki şahsın yönlendirmesiyle uyuşturucu getirip, 200 euro karşılığında yeşil renk çanta içerisinde bir şahsa teslimat yaptığını söylediğini aktardı.  

Polis, aynı gün Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda 479 gram uyuşturucuyla tutuklanan C.C. ile K.I’nın ifadelerinde, uyuşturucu maddeyi gri renk Audi marka bir araçtan yeşil renk çantada aldıklarını söylediklerini, bu nedenle aracı önceki gün cezaevine bulunan K.I’ya gösterdiğini ve zanlının aracı teyit ettiğini açıkladı. 

Polis, zanlının arabasındaki uyuşturucuyu kabul ettiği ancak diğer zanlılara uyuşturucu verme suçunu kabul etmediğini söyledi.

Polis, zanlının aleyhine "suç geliri aklama" suçundan da dava getirildiğini belirtti.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ancak miktarın yüksek, işlenen suçun ciddi olduğunu, hapis cezası almasının yüksek ihtimal olduğunu ve bu nedenle yargılamadan kaçabileceğini belirten polis, zanlının 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme, 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar