Guterres açıkça uyardı: Dünya Lübnan’ın ikinci bir Gazze olmasını kaldıramaz

21 Haziran 2024

A
A

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında artan gerilimlerin ciddi endişelere yol açtığını belirtti ve Lübnan'ın "ikinci bir Gazze" haline gelme riskini vurguladı.

ZgotmplZ

Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri olarak Lübnan ile İsrail arasındaki gerilime dair önemli açıklamalarda bulundu. Guterres, "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında artan gerilimlerin ciddi endişelere yol açtığını belirtti ve Lübnan'ın "ikinci bir Gazze" haline gelme riskini vurguladı.

Bu durumun bölge ve dünya için sürdürülemez olacağını ifade etti.

Guterres, taraflar arasında artan kavgacı söylemlerin ve çatışma riskinin çok büyük olduğunu kaydetti. Özellikle İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin bölgede genişlemesinin tehlikesine dikkat çekti ve bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Askeri çözümün kabul edilemez olduğunu vurgulayan Guterres, bölgedeki tüm tarafların diplomatik ve siyasi çözümlere yönelmesi gerektiğini söyledi. Kalıcı barışın sağlanabilmesi için tarafların Güvenlik Konseyi'nin kararlarına tam olarak uyması gerektiğini ve derhal düşmanlıkların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Guterres, akıl ve rasyonelliğin önemine vurgu yaparak, tarafların pragmatik bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Son olarak, düşmanlıkların sona ermesi ve kalıcı ateşkesin sağlanmasının tek gerçekçi ve uzun vadeli çözüm olduğunu altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar