Güzelyurt'taki 11.35 milyon TL'lik banka vurgununda tutuklu kalmadı

22 Temmuz 2024

A
A

Güzelyurt'ta banka hesaplarında hile ve sahtekarlıkla para temini suçlamasıyla bir kişi daha tutuklandı, zanlı sayısı üçe yükseldi. Mahkeme 11.35 milyon TL'lik vurgunun zanlılarını teminatla serbest bıraktı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Güzelyurt'ta faaliyet gösteren bir bankada milyonlarca liralık vurgun meselesiyle ilgili şube müdürü ve banka müşterisinin ardından aynı bankada çalışan B.Ş. de tutuklandı. Zanlılar bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, 2021-2024 yılları arasında şube müdürü 47 yaşındaki F.C.’nin (K), 63 yaşındaki müşteri Ö.D.’ye (E) ait çeklerin ödenmesini sağlamak amacıyla, sahte banka ödeme emri düzenleyip, kasadan temin ettiği paraları Ö.D.’nin hesabına aktararak, Ö.D.’nin sahtekarlıkla 6 milyon 298 bin 366 TL para temin etmesini sağladığının tespit edildiğini anımsattı.

Polis, F.C.’nin, banka kasasında oluşan açığı kapatmak için ise, hesaplarına yatırmak üzere banka müşterilerinden nakit olarak temin ettiği toplam 1 milyon 244 bin 411,84 TL, 23 bin 805 euro (857 bin TL), 61 bin 793,54 sterlin (2 milyon 640 bin TL) ve 11 bin 526 doları (381 bin TL), müşterilerin hesaplarına yatırmayarak, çaldığının belirlendiğini de hatırlattı.

5 Temmuz'da söz konusu bankada yetkili olan bir kişinin hesaplardaki açığı fark edip şikayetçi olduğunu aktaran polis, şikâyet üzerine başlatılan soruşturmanın ardından 5'i müşteri olmak üzere toplam 15 kişiden ifade temin edildiğini açıkladı.

MÜDÜRÜN TEŞVİKİYLE...

 İki zanlının 18 Temmuz'da tutuklandığını,19 Temmuz'da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3 günlük ek tutukluluk emri alındığını anımsatan polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturma sonucu aynı bankada çalışan B.Ş.'nin suçla bağlantılı tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlı B.Ş.'nin, banka müdürü F.C.'nin teşvikiyle banka müşterisi Ö.D.'ye ait çeklerin ödenmesini sağlamak amacıyla, Ö.D.'nin eşi A.D.'ye ait vadesiz mevduat hesabına para aktarımı yapıldığı yönünde kayıt düştüğünü açıkladı. 

Polis, zanlının banka müşterilerinden aldığı nakit paraları müşteri hesaplarına yatırmayı ihmal edip, hesaplarda hile yaptığını, Ö.D.'nin toplam 225 bin TL ve 2 bin 900 dolar parayı sahtekarlıkla temin etmesine olanak sağladığını dile getirdi. 

Polis, zanlının 21 Temmuz'da meseleyle ilgili gönüllü ifade verdiğini, ardından da tutuklandığını söyledi. 

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olmaları için uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. 

Mahkeme, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanarak, tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, banka müdürü F.C. ve müşteri Ö.D.'nin 100'er bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 500'er bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına, banka çalışanı B.Ş.'nin ise 50 bin TL nakdi, 500 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına, ayrıca tüm zanlıların haftada bir gün polise imza vermesi şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar