Hamile Suriyeli mahkemesini iki çocuğuyla yurtta bekleyecek

Kamalı Haber, 28 Ağustos 2024

Güncelleme: 28 Ağustos 2024

A
A

Ledra Palas civarından sınır ihlaliyle ülkeye girerek polise teslim olan iki çocuklu Suriyeli çift, davaları görülünceye kadar tutuklu bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan Suriyeli çift A.H. ile S.E. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Askeri Mahkeme olarak oturum yapan Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde olguları aktaran polis, Suriye uyruklu zanlı çiftin, bir ve dört yaşlarındaki iki çocuklarıyla birlikte 25 Ağustos'ta saat 01.00 sıralarında Lefkoşa’da bulunan Ledra Palace Sınır Kapısı civarından birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip, Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını ve Lefkoşa Adli Şubeye gelerek, teslim olduklarını belirtti.

Tutuklanan zanlıların gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiklerini söyleyen polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, 8 aylık hamile olan S.E.’nin çocuklarıyla birlikte yıldız öğrenci yurdunda, A.H.’nin ise cezaevinde 8 gün süreyle tutuklu beklemelerini talep etti.

Polisin ardından söz alan zanlı kadın, iki çocuğu olduğunu, ayrıca hamile olduğunu ifade ederek, ihtiyaçları için yardım istedi.

Zanlının bu beyanından sonra polis, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin anne ve çocuklarla ilgilendiğini ifade etti.

Mahkeme, davaları hazır oluncaya kadar A.H.’nin cezaevinde S.E.’nin ise çocuklarıyla birlikte öğrenci yurdunda 8 gün süreyle tutuklu beklemelerine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar