Hasan Taçoy: Genel başkanlığa adayım

22 Temmuz 2024

Güncelleme: 22 Temmuz 2024

A
A

UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, 21 Eylül'de yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

21 Eylül'de yapılacak olan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 23'üncü Olağan Genel Kurultayı, çok adaylı gerçekleşecek.

UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy da adaylığını resmen duyurdu

Taçoy, Kuzey Kıbrıs TV'de konuk olduğu Ahmet Kaptan'ın "Başkanlığa aday mısınız?" sorusuna "Evet adayım" yanıtını verdi.

Hasan Taçoy, "Ülkenin hak edeceği başbakan sıfatını ülkeye getirmek isterim. Demokrasiyi yeniden UBP’ye kazandırmak lazım. Seçilecek olan genel başkan partiyi toparlayacak olan kişidir." dedi.

Taçoy, şunları kaydetti:

"25 Haziran'da yapılan seçim sonrası yapılan toplantıda görevden affımı istedim. Partime zarar vermemek için dayandım, burada söyleyemeyeceğim bazı gerekçelerimle sözlü istifa verdim, genel başkanlığa aday olarak yola devam edeceğimi söyledim. Kurultayın geçen sene yapılması gerektiğini söyledim, çeşitli mercalarda açıkladım. Tüzük gereği değil yasa gereği bu sene yapılıyor. Partimi daha ileriye taşıma isteğimden değil sadece, 2030’a kadar yapılacak tüm seçimlerde; 2025 cumhurbaşkanlığı, 2026 yerel seçimler, 2027 genel seçimleri ve 2030’a kadar sürecin hesabını ekiplerimle yaparak, bu iki mevkinin gerektiği görevleri yapmak için adayım. Geleceğin projelerini de düşünerek, bu ülkenin neye ihtiyacı var, alıştığımız daire çalışmalarının daha farklı olması gerektiğini düşünerek aday oldum. Yapılacak hükümet çalışmasında hissedeceksiniz. 'Geldi oturdu, ne yapacak bakalım?' şeklinde değil. Liyakat veya kurumsal hafızanın eksildiği noktada nasıl güçleneceği ve atılacak adımlar planlandı. Yılların tecrübesi ve kurumsal hafızayla, kurduğumuz iyi ilişkilerle oluşturduğumuz ekiple, çıkar ilişkileri ile değil, bu ülkede yapılması gerekenleri yapmak boynumuzun borcudur."

Hasan Taçoy, resmi başvurusunu bugün saat 14.00'te yapacağını açıkladı.

Adaylık başvuruları 22 Temmuz - 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

KİMLER ADAYLIĞINI AÇIKLADI?

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ile Ahmet Melih Karavelioğlu, daha önce aday olacaklarını açıklamıştı. UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu'nun da adaylığını açıklaması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar