Haspolat'taki kazaya karışan kamyonet sürücüsü de mahkemede

Kamalı Haber, 25 Eylül 2024

Güncelleme: 25 Eylül 2024

A
A

Haspolat'ta kız kardeşinin ağır yaralanmasına neden olan kazayı yapan Merve Kaya ile kazaya karışan diğer araç sürücüsü Salih Harmanlı, soruşturma kapsamında bir gün tutuklu bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Haspolat’ta meydana gelen ağır yaralanma ile neticelenen trafik kazası yapmak ve dikkatsiz sürüş suçlarından tutuklanan Merve Kaya’nın ardından Salih Harmanlı da tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 22 Eylül'de saat 10.30 sıralarında Haspolat'ta Dr. Fazıl Küçük Caddesi'nden ZSY 167 plakalı araçla Bülent Ecevit Caddesi'ne kavşakta durmadan dikkatsiz bir şekilde giriş yaparken, sağından gelen Salih Harmanlı yönetimindeki JT 216 plakalı kamyonetle çarpıştıklarını söyledi.

Polis, kaza sonucu yaralanan ZSY 167 plakalı araçta arka koltukta yolcu olarak bulunan Pınar Kaya’nın Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yapılan ilk yardım tedavisine müteakip iç organ yaralanmasından dolayı ameliyata alındığını ve halen yoğun bakım servisinde müşahede altında tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Polisin olaya ilişkin yaptığı açıklamada; "Yürütülen ileri soruşturmada, kazaya methaldar JT 216 plakalı kamyonet araç sürücüsü Salih Harmanlı’nın, kaza esnasında dikkatsiz sürüş, yol kavşağına yaklaştığında süratini salim hadde indirmeme ve tehlikeli mahalde önde giden aracı geçtiği sırada kazanın meydana geldiği ve her iki araç sürücüsünün de kazada sorumlu olduğu tespit edildi. JT 216 plakalı kamyonet sürücüsü Salih Harmanlı tutuklandı." denildi.

KAMYONET SÜRÜCÜSÜ DE DİKKATSİZ SÜRÜŞTEN MAHKEMEDE

Zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturma sonucu Salih Harmanlı’nın da tehlikeli mahalde araç geçtiğini ve dikkatsiz sürüş yaptığının tespit edildiğini belirtti.

KIZ KARDEŞİNİN DURUMU HALEN AĞIR

Polis, Pınar Kaya’nın entübe durumunda çıktığını ancak iç organ yaralanması nedeniyle durumunun ağır olduğunu söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Kaya’nın avukatı, zanlının psikolojik açıdan durumunun kötü olduğunu, yaralanan şahsın kız kardeşi olduğunu, bu nedenle durumunun kötü olduğunu belirterek, doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Zanlı Salih Harmanlı’nın avukatı da zanlının kalp hastası olduğunu belirterek, doktor kontrolü talep etti.

Mahkeme, zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar