Haspolat'taki vurgun olayında suç ortakları işletme sahibi çıktı

Kamalı Haber, 22 Temmuz 2024

Güncelleme: 26 Temmuz 2024

A
A

Haspolat'taki bir firmanın pazarlamacısının suç ortağı 5 kişi teslim oldu. Polis, firma çalışanının, işletme sahibi olan 5 zanlının bilgisi dahilinde satış iptali yaptığını söyledi. 6 zanlıya, soruşturma kapsamında 4 gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Haspolat’ta pazarlamacı olarak çalıştığı Arnet Gıda Ltd'de sattığı ürünlerin bedeli olan 12 milyon 270 bin 382 TL parayı çaldığı gerekçesiyle tutuklanan P.İ. ile suçla bağlantılı tutuklanan H.S., N.B. ve R.A.’nın ardından Ü.K. ile O.B. de polise teslim oldu. Toplam 6 zanlı ek süre talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, P.İ.'nin Haspolat Sanayi Bölgesi 1'inci Sokak'ta faaliyet gösteren firmada pazarlamacı olarak çalıştığı, 2018 - 2024 yılları arasında müşterilere satmış olduğu gıda malzemelerinin karşılığında yazmış olduğu makbuz ve fatura üzerinde tibeksle oynama yaparak, toplam 12 milyon 270 bin 382 TL parayı şirket hesabına yatırmayarak, çaldığını söyledi.

Zanlının 18 Temmuz 2024’te teslim olup, işlediği suçları itiraf ederek, 5 suç ortağının daha olduğunu itiraf ettiğini açıklayan polis, zanlı P.İ.'nin ifadesinde bu suçu işlerken kendisine Ü.K.,O.B., H.S., N.B. ve R.A. isimli işletme sahiplerinin kredi kartlarını vererek ödeme yapıp sonrasında bu ödemeleri iptal etmesine yardımcı olduklarını belirttiğini söyledi.

Polis, zanlı O.B.’nin Arnet Gıda’ya tüm ödemeleri nakit olarak yaptığını söylediğini, makbuz ve faturaları kendilerine verdiğini söyleyerek, P.İ.’den B.nin beyanıyla ilgili izahat istendiğinde, ödemeleri nakit olarak almadığını, kredi kartıyla yaptığını söylediğini aktardı. 

İşletme sahibi olan 5 zanlının bazen kendi bazen de P.İ.’nin kredi kartıyla işlem yaptığını, zanlı İ.’nin işletme sahiplerinin bilgisi dahilinde satış iptali yaptığını dile getiren polis, Arnet Gıda’da geriye dönük inceleme yapılacağını, kamera görüntülerinin inceleneceğini, çalınan meblağın artabileceğini dile getirdi.

Polis, bankalardan da iptal edilen sliplerle ilgili araştırma yapacaklarını açıklayarak, 4 gün ek süre istedi. Mahkeme, talebi onayladı.

Soruşturma kapsamında ilk tutuklanan zanlı P.İ.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar