Hayvan üreticileriyle 3. görüşme ertelendi

4 Haziran 2024

Güncelleme: 7 Haziran 2024

A
A

Hayvan üreticilerinin Başbakan Üstel ile yapacağı üçüncü görüşme ertelendi. Birlik Başkanı Naimoğulları, ertelemenin oyalama taktiği olması durumunda daha büyük eylem yapacaklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Hayvan üreticilerinin 20 mayısta Başbakanlık önünde başlattığı eylem, kısmen de olsa Tarım Bakanlığı önünde devam ediyor.

Başbakan Ünal Üstel, eylemin onuncu gününde üreticilerle görüşmüş, talepleri Bakanlar Kurulu'nun gündemine getireceğini açıklamıştı fakat bir gün sonra toplanan Bakanlar Kurulu'nda da bir karar çıkmamıştı.

Üstel ile üreticiler, 31 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdikleri ikinci görüşmede de sonuç çıkmayınca, üçüncü görüşme için bugünün tarihi açıklanmıştı.

Hayvan üreticileri, gelecek olan 40 ton ithal etin 19 Haziran’dan önce sadece 20 tonunun piyasaya sürülmesini, geri kalan 20 tonun ise sürece yayılmasını istiyor.

Ayrıca çiğ süt fiyatına da zam talep ediyor.

ERTELENDİ...

Başbakan Ünal Üstel ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği arasında bugün gerçekleşmesi beklenen görüşme, Üstel’in Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyareti nedeniyle cuma gününe ertelendi

Konuyla ilgili TAK’a konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Başbakan Üstel’in Türkiye ziyareti nedeniyle görüşmenin cuma gününe ertelendiğini kaydetti.

OYLAMA TAKİTİĞİ Mİ?

Başbakanlık müsteşarının kendisini aradığını ve cuma günü konuların sonuçlandıracağını belirttiğini ifade eden Naimoğulları, “Eğer, bu oyalama taktiği ise yanlış yaparlar” dedi.

Naimoğulları, cuma günü sonuç çıkmaması durumunda Tarım Bakanlığı önünde daha büyük eylem yapacaklarını belirterek, “Eylem pasif durumdan aktif duruma geçecek” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar