Helin'in katiline ömür boyu hapis cezası verildi

25 Ekim 2024

Güncelleme: 25 Ekim 2024

A
A

İskele’de 25 Ocak 2023’te 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’u vahşice öldüren Sefer Buğra Altundağ'a ömür boyu hapis cezası verildi.

ZgotmplZ

İskele’de 25 Ocak 2023’te 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’u vahşice öldüren Sefer Buğra Altundağ'a ömür boyu hapis cezası verildi.

İskele Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dün görülen karar duruşmasında sanık Sefer Buğra Altundağ’ı, "tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme" dahil 5 davadan da oy birliğiyle suçlu bulup, mahkum etmişti.

Cezanın açıklanması amacıyla oturum bugüne ertelenmişti.

Kararı, oturumlarını İskele'de yapan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı okudu. 

Kararı dinlemek üzere sanık ve maktulenin aileleri de mahkeme salonunda hazır bulundu. Karar açıklanırken, savcı Emine Taşkın ile savunma avukatı da hazır bulundu. 

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Altundağ’ı, "tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme" dahil 5 davadan da oybirliği ile suçlu bulup, mahkum etti. Mahkeme, sanığa birinci suçtan ömür boyu, ikinci suçtan 35 yıl ve diğer suçlardan aynı cezayı verirken, cezaların tümünü birlikte çekmesine karar verdi. 

"ACIMASIZCA HAYATIN SONLANDIRILMASINA KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dağlı, işlenen suçun vehameti, ciddiyeti açısından verilecek cezanın caydırıcı ibret verici olması gerektiğini vurguladı. 

Genç suçlu kategorisinde sabıkasız olan sanığın, emareleri yok edip kaçmaya çalıştığını, maktuleyi planlayarak acımasız bir şekilde öldürdüğünü ifade eden Dağlı, suçun hunharca işlendiğini ve en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini söyledi. 

Suçun cezayı ağırlaştırıcı unsurlar içerdiğini ifade eden Dağlı, yaşam hakkını kimsenin aşamayacağını, bunu korumasını sağlamanın da toplumun görevi olduğunu kaydetti. 

Bir kişinin yaşam hakkından mahrum bırakılmasının, geriye alınamaz olduğuna işaret eden Hasan Dağlı, yargının da bu şekilde acımasızca hayat sonlandırmaya kayıtsız kalamayacağını söyledi. 

Takdir edilecek cezanın caydırıcı olması gerektiğini vurgulayan yargıç Dağlı, “Kadın cinayeti” ve yaşa bakınca da “çocuk cinayeti” olarak niteledikleri olayın, “Sizi polise şikayet edeceğim, öldürteceğim.” sözleri sonrası planlı öldürmeye dönüştüğünü belirtti.  

KARAR ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Kararın açıklanmasının ardından maktulenin ailesi “Adalet yerini buldu” dedi, duygulu anlar yaşadı, kararı alkışlarla karşıladı, “Allah büyük.” ifadelerini kullandı. 

ANNE SALTUKHAN: ŞİMDİ KIZIMA MÜJDELİ HABERİ VERMEYE MEZARLIĞA GİDİYORUM

Karar sonrası Helin’in annesi Zişan Reessur Saltukhan, basına açıklama yaptı ve “İçim soğumadı evladım gitti artık onu göremeyeceğim. Şimdi çocuğuma kızıma müjdeli haberi vermeye mezarlığa gidiyorum. Adalete güvenimiz sonsuzdu adalet yerini buldu. Kızıma müjdeyi vermeye gideceğim, huzurlu uyusun. Helin’ler ölmesin. Aileler devlet çocuklara sahip çıksın.” dedi. -Mahkeme Başkanı cezanın ibret verici olması gerektiğini vurguladı

ZEHİE HELİN REESSUR CİNAYETİ

Gazimağusa Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, 25 Ocak 2023 sabahı İskele Long Beach Bölgesi’ndeki bir inşaatta öldürülmüş halde bulunmuş, cinayet zanlısı olduğu belirlenen 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, kaçtığı Güney Kıbrıs'ta yakalanarak, KKTC polisine teslim edilmişti.

Altundağ'ın, Reessur'u önce kafasına çekiçle, sonra boğazına boruyla vurup öldürdüğü açıklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar