Hırsızlık yaptığı belirlenince polisi darp eden zanlı cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 3 Eylül 2024

Güncelleme: 3 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa'da marketten yaptığı hırsızlık kameralarca tespit edilen, bunun üzerine polise saldıran yabancı uyruklu şahıs, bir aylığına cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "sirkat, ciddi darp, rahatsızlık çıkartma ve uygunsuz tavır harekette bulunmak" suçlarından tutuklanan Fas uyruklu R.F. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 28 Ağustos günü 09.30 sıralarında Küçükkaymaklı’da faaliyet gösteren bir zincir marketten 1993.94 TL değerindeki muhtelif markalardaki "2" adet bayan güneş gözlüğü, "1" adet elektrik uzatma kablosu, "1" adet 0,5 lt şişe su, "1" adet sofra bezi ve "1" adet mısır gevreğini parasını ödemeden alıp çıktığını anımsattı.

Polis, zanlının aynı gün Lefkoşa Adli Şube'ye gelerek, kullanımındaki cep telefonunu söz konusu markette kaybettiğini bildirmesi üzerine, markete ait güvenlik kameraları incelediğinde, zanlının "sirkat" suçunu işlediğinin belirlendiğini aktardı.

Polis, aynı gün zanlının umumi bir yer olan Şehit Mustafa Ruso Caddesi üzerinde, görevli polis ekibi tarafından tespit edildiğini hatırlattı.

Adli Şube'ye celp edileceği esnada, makul mazereti olmaksızın yüksek sesle İngilizce anlaşılmayacak şekilde huzur ve sükûnu bozacak bir biçimde bağırıp çağırarak rahatsızlık yapan zanlının, huzursuzluk çıkaracak biçimde ellerini yukarı aşağı sallamak suretiyle uygunsuz tavr-ı harekette bulunduğunu aktaran polis, zanlının aynı zamanda görevli polis mensuplarının yüzlerinin muhtelif kısımlarına her iki eliyle gelişi güzel vurup, sağ kol pazu kısmını ısırmak ve bir diğer polis memurunun sol kaşına sol dirseği ile vurmak suretiyle görevli polis mensuplarını ciddi bir şekilde darp ettiğini ve görevlerini yapmalarına kasten engel olduğunu dile getirdi.

ÇALINAN EŞYALAR OTEL ODASINDA BULUNDU

Zanlının mahkemeye çıkarılarak, toplam 5 gün ek süre alındığını, bu süre içerisinde kaldığı otel odasında yapılan aramada çalınan eşyaların bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlının yasal statüsünün araştırıldığını, 12 günlük turist vizesiyle ülkeye giriş yaptığını ancak vize izin süresinin dolduğunu, yasal statüsünün sonlandığını ifade etti.

Soruşturma kapsamında birçok ifade aldıklarını ve kamera görüntüleri temin ettiklerini açıklayan polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede yasal statüsünün kalmadığını ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

"TELEFONUMU KAYBEDİNCE TELAŞA KAPILDIM" SAVUNMASI

Mahkemede söz alan zanlı ise telefonunu kaybettiğini, telaşa kapılıp ürünleri ödemediğini söyledi. 

BİR AY CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

Mahkeme, zanlının bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar