Hizbullah tehdidine AB'den uyarı!

21 Haziran 2024

A
A

Avrupa Birliği, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın tehdidine karşı Güney Kıbrıs'a desteğini yineledi. AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, herhangi bir tehdidin AB’ye yönelik bir tehdit olduğu anlamına geleceğini vurguladı.

ZgotmplZ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Güney Kıbrıs'ın üslerini İsrail savaş uçaklarının kullanımına açması durumunda “savaşın bir parçası” olabileceği yönündeki açıklamasının ardından Avrupa Birliği'nden (AB) Güney Kıbrıs'a destek açıklaması geldi.

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Hizbullah’ın tehditlerine karşı AB’nin Güney Kıbrıs’a desteğinin tam olduğunu belirtti.

Stano, yaptığı açıklamada, “Güney Kıbrıs’ın AB’ye üye bir devlet olduğunu herkese hatırlatmak isterim. Güney Kıbrıs, Avrupa Birliği, Avrupa Birliği de Güney Kıbrıs demektir. Bu da üye devletlerimizden birine yönelik herhangi bir tehdidin AB’ye yönelik bir tehdit olduğu anlamına gelir” ifadelerini kullandı. Stano, AB’nin Lübnan-İsrail sınırındaki gelişmeleri de yakından takip ettiğini ve artan gerilimler ve çatışmalar nedeniyle defalarca endişelerini dile getirdiklerini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararı çerçevesinde tüm aktörleri gerilimi azaltmaya çağırdı.

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan’a yönelik muhtemel bir saldırıda Güney Kıbrıs’taki askeri üslerin İsrail’in kullanımına açılacağı yönünde istihbarat aldıklarını söylemiş ve böyle bir durumda Güney Kıbrıs’ı da savaşın bir parçası kabul ederek hedef alacaklarını açıklamıştı. Bu tehdidin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın bölgede veya bölge dışında hiçbir askeri operasyonun parçası olmadığını belirtti. Hristodulidis, “Güney Kıbrıs sorunun değil çözümün bir parçasıdır. Örnek olarak (Gazze'ye) insani koridor aracılığıyla ortaya konan rolümüz, yalnızca Arap dünyası tarafından değil, tüm uluslararası toplum tarafından bilinmektedir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar