Hizbullah ve İsrail karşılıklı saldırılarını sürdürüyor

19 Ekim 2024

A
A

Lübnan'dan atılan bir İHA, Netanyahu'nun evinin olduğu bölgeye düştü. Netanyahu'nun, "Zafere kadar devam edeceğiz" açıklaması sonrası, İsrail Dahiye'yi vurdu.

ZgotmplZ

Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti.​​​

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiğinin tespit edildiği, ikisinin imha edildiği belirtildi.

Bir İHA'nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi. İsrail ordusu, başka bir İHA'nın sızmış olması ihtimalinin kalmadığını savundu.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı ve yaralanan olmadığı belirtilerek, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

İHA'DAN SONRA ROKET SALDIRILARI

Netanyahu'nun konutunun insansız hava aracıyla hedef alınmasının ardından Hizbullah tarafından birden fazla salvoda fırlatılan yaklaşık yüz kadar roket saldırısında en az bir kişi öldü,10'dan fazla kişi yaralandı.

Akka bölgesine isabet eden roket nedeniyle yaralanan bir kişi hayatını kaybetti. Aynı şekilde, Hayfa çevresindeki Kiryat Ata bölgesine bir roket isabet etti. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'nın yaptığı açıklamaya göre, sağlık ekipleri burada 5 yaralıya müdahale etti. Sınıra yakın Shlomi isimli İsrail yerleşim yerinde bir eve isabet eden roket nedeniyle dört kişi yaralandı.

HİZBULLAH ROKET SALDIRILARINI DUYURDU

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamalarda, "Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma Lübnan ve halkının savunması, İsrail'in sivillere yönelik işlediği katliamlara karşılık İsrail'in kuzeyindeki bölgelere çeşitli mühimmatlar ve farklı kalibrelerde roketlerle, bir dizi saldırı düzenlendiği" duyuruldu.

Açıklamada, özellikle Hayfa körfezi çevresi ve İsrail'in kuzeyindeki Celil bölgesindeki askeri noktalara gece saatlerinden itibaren 8 ayrı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Hizbullah'tan henüz Netanyahu'nun konutunu hedef alan İHA saldırısına ilişkin açıklama yapılmadı.

NETANYAHU: HİÇBİR ŞEY BİZİ CAYDIRAMAYACAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sabah saatlerinde İsrail'in kuzeyinde konutuna düzenlenen İHA saldırısına karşılık "hiçbir şeyin kendilerini caydıramayacağını" belirtti.

Netanyahu, yayınladığı görüntülü mesajında, İsrail askerleriyle iki gün önce Gazze'de girdiği çatışmada öldürülen Hamas'ın lideri Yahya Sinvar'ın kaybıyla övünerek, "İran'ın bölgedeki diğer vekilleriyle savaşmaya devam edeceklerini ve bu savaşı kazanacaklarını" söyledi.

Görüntüyü kaydeden kişinin "Herhangi bir şey sizi caydırabilir mi?" sorusunu Netanyahu, "Hayır, hiçbir şey bizi caydıramaz. Zafere kadar devam edeceğiz." ifadesiyle yanıtladı.

İSRAİL DAHİYE'Yİ VURDU

 İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde hedef gösterdiği noktaya havadan bombardıman düzenledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde iki binayı hedef gösterip buralara saldırı düzenleyeceğini açıkladı.

Sözcünün uyarısından dakikalar sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesinde güçlü patlamalar meydana geldi.

Saldırıların ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

HİZBULLAH'IN SALDIRILARI

Öte yandan, İsrail'in hücumuna karşılığını artıracağını yakın zamanda açıklayan Lübnan'daki Hizbullah, sabah saatlerinden itibaren kuzey bölgelerine saldırılarını artırdı.

İsrail ordu sözcülüğünün açıklamasına göre, İsrail'in kuzeyinde Hayfa çevresi ve Celil bölgesi çevresine 180 kadar roket atıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar