Hristodulidis, davet iddiasını ağız yoklamasına dönüştürdü

5 Ağustos 2024

A
A

Rum lider Hristodulidis, Antonio Guterres'in, ''13 Ağustos'ta New York'ta üçlü görüşmeye davet etti'' iddiası yumuşatarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ağzını yokladığını söyledi.

ZgotmplZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, 13 Ağustos'ta New York'ta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve kendisi ile üçlü bir görüşme gerçekleştirme önerdiğini iddia etmişti. Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın bu daveti kabul etmediğini öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu iddiayı yalanlayarak Hristodulidis'i manipülasyon yapmakla suçladı

Yeni bir açıklama yapan Hristodulidis, bu iddiasını değiştirerek ''ağız yoklaması'' olduğunu söyledi.

Fileleftheros gazetesi, “Görüşme Konusunda Anlaşma Yok- Tatar BM Genel Sekreteri'nin 13 Ağustos’ta New York’ta Üçlü Bir Görüşme Yapılmasına Dair Ağız Yoklamasına Olumsuz Yanıt Verdi” başlıklarıyla yer verdiği haberinde, 13 Ağustos’ta New York’ta üçlü bir görüşme yapılması için anlaşmaya varılmasının imkânsız göründüğünü yazdı.

Hristodulidis’in BM’nin üçlü görüşmeyle ilgili ağız yoklaması yaptığına dair açıklamasının Cumhurbaşkanı Tatar’ın olumsuz tepkisine neden olduğunu ve Guterres’in şu an konuya bir çözüm bulması gerektiğini kaydeden gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, BM’nin bu ay içinde New York’ta üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi için tarafların ağzını yokladığını öne sürdü.

Hristodulidis’in geçen cumartesi akşamı “Maraş’la” ilgili yapılan etkinlikte açıklamalarda bulunduğunu anımsatan gazete, üçlü görüşme konusunda BM’nin ağız yokladığını ve kendisinin New York’a gitmeye hazır olduğunu söyleyen Hristodulidis’in, “Cumhurbaşkanı Tatar’a baskı yapıp bir şekilde Tatar’ı olumlu yanıt vermeye mecbur bırakmak istediği” iddiasında bulundu.

Haberde, verilecek yanıtlarla liderlerden hangisinin görüşmeye gitmeyi ve çıkmazın ortadan kaldırılmasını ele almayı istemediğinin ortaya çıkacağı da ileri sürüldü.

Haberinin devamında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuya yanıtının gecikmediğini ve Tatar’ın üçlü görüşmeyi reddettiği konusunda dün açıklamada bulunduğunu kaydeden gazete, Tatar’ın BM Genel Sekreteri'nden davet almadığını söylediğini de iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar