Hristodulidis, Holguin ile Brüksel'de görüşecek

26 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

Rum lider Hristodulidis'in Avrupa Konseyi toplantısına katılmak üzere gideceği Brüksel'de Holguin ile de görüşeceği bildirildi. Holguin'in liderlerle Kıbrıs dışında görüşmesi ise, "Kıbrıs konusundaki çıkmazı aşacak yol bulamaması" olarak yorumlandı.

ZgotmplZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in, Avrupa Konseyi ve Avrupa Halk Partisi toplantılarına katılmak için bu gece geç saatlerde Brüksel’e gideceği bildirildi.

Rum basınından Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Hristodulidis'in yarın sabah gerçekleştirilecek Avrupa Halk Partisi toplantısı sonrası, aynı günün akşamında Avrupa Konseyi zirve toplantısı çalışmalarına katılacağı belirtilerek, toplantıda 2024-2029 stratejik ajandası yanı sıra Ukrayna ile Orta Doğu’daki durum ve göç konusunun ele alınacağı kaydedildi.

HOLGUİN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan gazete, “Görüşmelerle İlgili Soru İşaretleri” başlıklı haberinde ise BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in liderlerle Kıbrıs yerine Brüksel ve Londra’da bir araya geleceğini yazdı.

Liderlerle, Kıbrıs yerine Brüksel ve Londra’da randevu ayarlayan Holguin’in hareketlerinin soru işaretlerine neden olduğunu kaydeden gazete, Rum hükümeti açısından teyit edilen tek şeyin Hristodulidis’in Brüksel’de bulunacağı süre içinde Holguin’le görüşeceği olduğunu belirtti.

Hristodulidis’in Holguin’le yarın veya cuma günü görüşmesinin beklendiğini, tartışılan şeyin ise Holguin’in izleyeceği taktik olduğuna işaret eden gazete, Holguin’in liderlerle tarafsız bir yerde görüşmeyi tercih etmesinin, görüşmelerin derinlere inmeyeceğine işaret ettiğini iddia etti.

"SON GÖRÜŞME OLMASI MUHTEMEL"

Bu durumun, "Holguin’in şu ana kadar Kıbrıs sorunundaki çıkmazı aşmak için bir yol bulmayı başaramadığı" anlamına geldiğini öne süren gazete, bu görüşmelerin Holguin’in liderlerle son görüşmeleri olması ihtimali bulunduğunu da kaydetti.

Holguin’in çabasının bekleneni vermediğini de yazan gazete, şu an herkesin dikkatinin Holguin’in yaşanan gelişmelere raporunda nasıl yer vereceğine odaklandığını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar