Hücrede "Etler kaçaktır, karım duyarsa beni bırakır" itirafı

Kamalı Haber, 25 Haziran 2024

Güncelleme: 25 Haziran 2024

A
A

Aracında yakalanan 640 kilo kaçak eti yolda bulduğunu savunan zanlının, hücrede polise “Etler kaçaktır, karım duyarsa beni bırakır" itirafında bulunduğu bildirildi. Zanlı teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Akıncılar’da tasarrufunda kaçak etlerle yakalanan zanlı O.S. bugün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının çift kabin aracında 18 Haziran günü Mağusa – Lefkoşa Anayolu üzerinde yapılan aramada 640 kilo Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak ithal edilen çeşitli etler bulunduğunu, tutuklanan zanlının söz konusu etleri Akıncılar bölgesinde yol kenarında bulduğunu ve aldığı beyanında bulunduğunu anımsattı.

Polis, zanlının ayrıca ikametgahında mahkeme emri ile yapılan aramada ise buzluğunda toplam 10 kilo daha bulunduğunu belirtti.

Polis, etlerin Veteriner Dairesi ekipleri tarafından incelendiğini ve mührü olmadığını bu nedenle sağlıksız olduğunu rapor ettiğini söyledi.

Ergüleç, zanlının etleri Akıncılar’da yol kenarında bulduğunu ve zehirli olup, etraftaki hayvanların yiyerek zarar görmemesi için tasarrufuna aldığını, etleri Lefkoşa polisine götüreceğini ileri sürdüğünü kaydetti.

HÜCREDE “ETLER KAÇAKTIR, KARIM DUYARSA BENİ BIRAKIR" İTİRAFI

Zanlının iki kez mahkemeye çıkarılarak, hakkında toplam 7 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden tahkikat polisi, 23 Haziran’da zanlıyı hücrede ziyaret ettiğini, orada, “Etler kaçaktır, karım duyarsa beni bırakır. Karımdan başka kimsem yoktur.” dediğini aktardı.

Polis, zanlının etlerin zehirli olabileceğine dair iddiası üzerine Veteriner Dairesi'ne başvurduklarını ancak henüz analiz sonuçlarının çıkmadığını söyledi.

Zanlının seyrettiği güzergaha ait bir kamera görüntüsü tespit ettiklerini kaydeden polis, görüntüyle ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi. Polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 300 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar