Hükümeti eleştiren Erhürman, ''ölü gözünden yaş beklenmez'' dedi

25 Temmuz 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2019 yılından beri iktidarda olan UBP'nin sorunları çözemediğini dile getirdi. Erhürman, “Meşrepleri çok geniş, her şeyi hazmedebiliyorlar. Sözün bittiği yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Erhürman, ülke içinde ve Kıbrıs sorununun çözümünde değişimin mümkün olduğunu vurguladı.

DEĞİŞİM İRADESİ

Erhürman, halkın umutsuzluğa mahkum edilmeye çalışıldığını belirterek, değişim iradesinin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. “Ölü gözünden yaş beklenmeyeceğine” dikkat çeken Erhürman, tek yolun değiştirme olduğunu belirtti.

ULUSAL BİRLİK PARTİSİ (UBP) ELEŞTİRİSİ

2019’un ortasından itibaren UBP'nin iktidarda olduğunu belirten Erhürman, bu sürede ülkenin sorunlarına çözüm üretilmediğini söyledi. Özellikle elektrik konusunda somut adımlar atılmadığını vurguladı ve Kıb-Tek’in ihalesiz akaryakıt alımları nedeniyle milyonlarca dolar zarara uğratıldığını belirtti.

Beş yıldır istikrarlı bir şekilde, ülkenin elektrik konusunun da diğer konularda olduğu gibi yönetilemediğini kaydeden Erhürman, “CTP ne yapılması gerekirse onu yapacak. Bu kadar basittir. Yapılması gerekenler çok açık aslında.” diye konuştu.

KURULTAY KAVGASI

UBP’deki kurultay kavgasına dikkat çeken Erhürman, bu kavgalar nedeniyle ülke sorunlarının göz ardı edildiğini savundu. UBP’nin sadece kendi iç meseleleriyle ilgilendiğini, ülkenin gerçek sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunu söyledi.

Geçmişte UBP kurultayları döneminde ülkeye neler yaşatıldığının da bilindiğini vurgulayan Erhürman, söz konusu durumun ilk kez yaşanmadığını dile getirdi.

“Bütün bunlara rağmen bu arkadaşlar istikrar talep ediliyor. Beş yıllık istikrarları ortada… Bu dönemde yaptıklarından memnunsanız, bu arkadaşlara oy vermeye devam edersiniz. Ne yapacakları, ne yaptıklarından belli zaten.” diye konuşan Erhürman, ekonominin güneye kaydığını herkesin dile getirdiğini ancak ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin sesinin çıkmadığını dile getirdi.

EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLAR

Erhürman, ülkenin çeşitli alanlarda ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Elektrik, eğitim, sağlık ve ekonomi konularında yapılması gerekenlerin açık olduğunu, ancak mevcut hükümetin bu sorunlara çözüm üretemediğini ifade etti.

 “ÖLÜ GÖZÜNDEN YAŞ BEKLENMEZ”

Tufan Erhürman, “Bu arkadaşlar kendilerini yok hükmünde kabul ettiler. Ölü gözünden yaş beklenmez.” ifadelerini kullandı.

“Beş senedir iktidarda olan yapı hala istikrar istiyor.” diye konuşan Erhürman, karşılarındaki zihniyetin sadece kurultay düşündüğünü, başka bir şeyle ilgilenmediğini öne sürdü.

Erhürman, “Bu kurultay bitecek ve ‘gerçeğin çölüne hoş gelecekler.’ Şu an bulutlarda geziyorlar. Memleketin durumu ortada.” dedi.

“Herkes sorumluluğunu üstlensin. Algı operasyonlarıyla halkın aklıyla dalga geçmeyin.” ifadesini kullanan Erhürman, kötülüğün istikrarlı hale getirilmek istendiğini belirtti.

“Meşrepleri çok geniş, her şeyi hazmedebiliyorlar. Sözün bittiği yerdeyiz.” diyen Erhürman, artık insanların da bunun farkına varması gerektiğini vurguladı.

Erken seçimin artık bir “beka sorunu” haline geldiğine dikkat çeken Erhürman, “Geçirilen her gün memlekete verdikleri zarar katlanarak büyüyor. Bazı zararların geri döndürülmesi de mümkün olmayacak.” şeklinde konuştu.

KIBRIS SORUNU VE DİPLOMASİ

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ciddi bir hareketlilik olduğunu belirten Erhürman, BM ve diğer uluslararası aktörlerin sürece dahil olduğunu söyledi. Ancak Kıbrıs Türk tarafının bu süreçte yeterince aktif olmadığını vurguladı.

UMUTSUZLUK VE GÖÇ

İnsanların yoğun bir yurtsuzluk hissi yaşadığını ve gençlerin göç yollarına baktığını belirten Erhürman, mevcut yönetimin ülkeyi yaşanır olmaktan çıkardığını söyledi.

Erhürman, erken seçimin bir "beka sorunu" haline geldiğini ve mevcut hükümetin her geçen gün ülkeye daha fazla zarar verdiğini belirtti. Tüm bu sorunların çözümünün değişimle mümkün olacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar