"Hükümetin, siyasi emelleri uğruna kamuya işçi alması, liyakat ve fırsat eşitliğine aykırı"

18 Temmuz 2024

Güncelleme: 18 Temmuz 2024

A
A

KTAMS Başkanı Bengihan, hükümet tarafından kamuya geçici işçi istihdamı yapılacağının öğrenildiğini, bu kararın İyi İdare Yasası’na aykırı ve UBP'nin kurultayına yönelik alındığını belirterek, sendikanın eylem hakkını kullanacağını duyurdu.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Başbakanlığın kamuya geçici işçi statüsünde sınavsız ve mülakatsız 199 kişinin alma kararını eleştirerek, hükümetin siyasi amaçlarla İyi İdare Yasası’na aykırı kararlar ürettiğini savundu.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) parti kurultayına yönelik avantaj sağlamak adına, siyasi merciler aracılığıyla 199 kişinin Kamu Görevine Geçici İşçi olarak istihdam edilmesi için çalışmaların Başbakanlık tarafından başlatıldığını ve Maliye Bakanlığından yetki alındığının öğrenildiği" belirtildi.

Bengihan açıklamasında, hükümet edenlerin, özel sektörün insanca yaşamla bağdaşmayan çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik hiçbir icraatta bulunmadığını ve işsizlikle mücadele için herhangi bir politika üretmediğini, Kamu Görevine ‘arka kapıdan istihdamı’ siyasi emelleri için bir örgütlenme modeli olarak benimsediğini iddia etti.

Bengihan açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Sınavsız, münhalsiz, liyakat ve fırsat eşitliğine aykırı olarak, geçici işçi statüsüne istihdam edilen kimi çalışanlara kamu görevlisi görevlerinin verildiği de bilinmektedir.

Binlerce üniversite mezunu genç kamu görevine istihdam edilmek için sınavlara çalışarak münhal açılmasını beklerken, yasaları uygulaması gereken Hükümet, siyasi emelleri uğruna İyi İdare Yasası’na aykırı kararlar üretmektedir. 

Sendikamız, siyasi parti kurultayları için kamu kaynaklarının fütursuzca harcanması, kamuda liyakatin alaşağı edilmesi, adalet ve fırsat eşitliğine aykırı kararlar üretilmesine karşı her zaman olduğu gibi her türlü demokratik ve hukuki eylem hakkını kullanacaktır."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar