Hür-İş'ten Çalışma Bakanlığı'na 24 saat süre

9 Eylül 2024

Güncelleme: 9 Eylül 2024

A
A

Hür-İş, asgari ücret masasının toplanmaması nedeniyle Çalışma Bakanlığı'na tepki göstererek, yapılacak eylem modellerini görüşeceklerini açıkladı.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), asgari ücret masasının toplanması için yasal süre dolmasına rağmen bu yönde adım atmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tepki gösterdi.

Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu imzasıyla yazılı açıklama yapan sendika, buna karşı eylem modellerini görüşmek üzere bugün icra kurulunu toplantıya çağırdı.

Ahmet Serdaroğlu, dört aylık hayat pahalılığı rakamı olan yüzde 19,19 oranı açıklandıktan sonra bakanlığın neyi beklediğine anlam vermediklerini kaydederek, "Zamlar yağmur gibi yağıyor. Ama asgari ücretli karın tokluğuna çalıştırılmak isteniyor. Buna müsade edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, “Çalışma Bakanlığı’na Asgari Ücret Masası’nı toplaması için 24 saat süre veriyoruz. Hür-İş Federasyonu, bu karar alınmadığı takdirde yapılacak eylem modellerini görüşmek üzere bugün saat 15.30’da İcra Kurulu’nu toplama kararı aldı” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar