İki kaçak Pakistanlıya cezaevi yolu gösterildi

Kamalı Haber, 4 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da devriye gezen polis tarafından yapılan kontrolde, biri 617, diğeri 203 gündür ülkede kaçak olarak kaldıkları tespit edilen Pakistan uyruklu iki kişi, yargılanmayı beklemek üzere, 20 günü aşmayan süre ile cezaevinde tutuklu kalacaklar.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin kontrolü sonucu ülkede kaçak yaşadıkları tespit edilen Pakistan uyruklu N.A. ile M.A. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, 3 Haziran 2024 tarihinde saat 21.00 raddelerinde Lefkoşa'da, otobüs terminali bölgesinde devriye gezen polis ekiplerinin yapmış olduğu muhaceret kontrolünde, Pakistan uyruklu N.A.’nın 25 Eylül 2022 tarihinden itibaren toplam 617 gün ve M.A.’nın 9 Kasım 2023 tarihinden itibaren toplam 203 gündür KKTC'de ikamet izinsiz kaldıklarının tespit edildiğini söyledi.

Soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların serbest kalması halinde KKTC'de "İzinsiz İkamet Etmek" suçunu işlemeye devam edeceklerini kaydeden polis, davaları görüşülünceye dek Merkezi Cezaevinde tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç, ikamet izinsiz suçunun 6 aya kadar hapis öngören ve gün geçtikçe yaygınlaşan bir suç olduğunu belirterek, zanlıların 20 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar