İki Kıbrıslı Türk, Fransız nişanına layık görüldü

3 Temmuz 2024

Güncelleme: 4 Temmuz 2024

A
A

Fransız Akademik Palmiye Nişanı, Kıbrıslı Türk Heran Çiftçi ve Kezban Saraçoğlu'na verildi. Nişan, başlangıçta Napolyon tarafından Paris Üniversitesi'nin kadrosundaki seçkin isimlere verilen bir madalya olarak ortaya çıktı.

ZgotmplZ

Kıbrıslı Türk Heran Çiftçi ve Kezban Saraçoğlu'nun layık görüldüğü Fransız Akademik Palmiye Nişanı (Ordre des Palmes académiques), bugün saat 11.30'da Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği binasında düzenlenen törenle takdim edildi.

Heran Çiftçi ve Kezban Saraçoğlu, Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği'nin kurucu üyeleri olup, uzun yıllar boyunca Fransız dilinin ve kültürünün tanınmasına yaptıkları katkılar nedeniyle şövalye unvanına layık görüldü.

Törende yapılan konuşmalarda, Heran Çiftçi ve Kezban Saraçoğlu, bu ödüle layık görülmekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirterek, ödülün ileriki yıllarda da Fransız dilinin ve kültürünün ülkede tanınması için emek harcayan kişilere verilmesi temennisinde bulundu.

Fransız Akademik Palmiye Nişanı, Fransa'da akademik, kültürel çevreler ve eğitim alanında çalışanlara verilen prestijli bir ödül olup, başlangıçta Napolyon tarafından Paris Üniversitesi'nin kadrosundaki seçkin isimlere verilen bir madalya olarak ortaya çıktı.

 4 Ekim 1955 tarihinde Cumhurbaşkanı René Coty tarafından nişan olarak kabul edilen bu ödül, Fransa Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından, Fransız kültürünün yayılmasına ve Fransız ulusal eğitimine önemli katkıları olan kişilere veriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar