İki şahıs, sokaktaki bir kişiyi dövüp telefonunu gasp etti... Teminatla serbest bırakıldılar

Kamalı Haber, 26 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da yolda yürüyen bir kişiyi darp edip, cep telefonunu gasp eden iki zanlıya, 70'er bin TL teminat şartı ile tutuksuz yargı emri verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen, “soygun, kasti hasar, ciddi darp, darp“ meselesiyle ilgili olarak tutuklanan  E.Ş. ve A.K., yeniden mahkemeye çıkarıldı. Daha önce tutuklanan N.M.'nin suçsuz olduğu anlaşılarak, mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. 

Mahkemede bulguları aktaran polis, zanlıların 22 Haziran'da saat 01.30 sıralarında yolda yürüyen L.K.’yi ciddi şekilde darp edip, cep telefonunu alarak soygun suçunu işlediklerini mahkeme aktardı. 

Zanlılar E.Ş. ve A.K.'nin ilk sözlü beyanlarında, cep telefonunu Lefkoşa'da bulunan bir erkek berber salonuna emaneten bıraktıklarını itiraf ettiklerini ve telefonun emare olarak alındığını aktaran polis, zanlı K.’nin evindeki aramada olay esnasında giymiş oldukları kıyafetleri ile FA 006 plakalı aracın da tespit edilip emare olarak zapt edildiğini belirtti.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti. 

Yargıç, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 70’er bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 700 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar