"İngilizler, toplumun ülkeye katkı sağlayan çok önemli bir kesimi"

19 Haziran 2024

Güncelleme: 19 Haziran 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Karaman köyünde yaşayan İngilizlerle bir araya gelerek, köyün güzel özelliklerinin korunması adına herkesle aynı hassasiyeti paylaştığını kaydederek, İngilizlere duyduğu sevgiyi dile getirdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde, köy sakinlerinin daveti üzerine KKTC’de yaşayan İngilizlerle Girne'deki Karaman köyünde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, bir araya geldiği İngilizlere duyduğu sevgiyi ifade ederek, KKTC’de yaşayan İngilizlerin, ülkeye sosyal ve ekonomik katkı sağlayan toplumun çok önemli bir kesimini oluşturduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere'de yaşadığı ve Londra'daki Price Waterhouse Muhasebe firmasında çalıştığı döneme ait anılarını anlattı.

140'tan fazla aileye ev sahipliği yapan tarihi Karaman köyünün güzel özelliklerinin korunması kapsamında herkesle aynı hassasiyeti paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, 2007 yılında 100'üncü yaş gününde Beşparmak Dağı'nın 760 metrelik zirvesinden yamaç paraşütü yaparak dünya rekorunu kıran ve KKTC’nin adını duyuran Elizabeth Forsyth'in merhum annesi Peggy McAlpine'i de andı.

Cumhurbaşkanı Tatar, adalet arayışına devam eden ve insanlık dışı uygulanan izolasyonlara son vermek için çabalayan KKTC'ye ve Kıbrıs Türk davasına verdikleri destekten dolayı, KKTC’de yaşayan İngilizlere teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Göçmen topluluğuna her zaman büyük önem verdim ve ihtiyaç duyulması durumunda elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım." dedi.

Toplantıya katılan yabancıları temsilen konuşan Elizabeth Forsyth da, Cumhurbaşkanı Tatar'a saygılarını sunarak, "Cumhurbaşkanı Tatar, Jesus College'den ekonomi diplomasını aldı, sonra Cambridge Üniversitesi'nden mezun oldu. Bu ülkeyi onun uzmanlığına sahip biri yönettiği için çok şanslıyız." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar