İran'ın İsrail'e füze saldırısı KKTC'den görüldü

1 Ekim 2024

Güncelleme: 2 Ekim 2024

A
A

İran’dan fırlatılan füzeler Kıbrıs semalarından, özellikle Gazimağusa, İskele ve Karpaz bölgesinden de net şekilde gözlemlendi.

ZgotmplZ

İsrail ordusu, İran’dan İsrail’e doğru fırlatılan füzeler nedeniyle ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, füze saldırısı nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere İsrail genelinde siren seslerinin duyulduğu ve halktan güvenli bölgelerde kalmalarının istendiği belirtildi. Saldırının sona ermesinin ardından İsrail ordusu, halkın sığınaklardan çıkabileceğini bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu ise, İsrail’e yönelik balistik füze saldırısının Hamas, Hizbullah ve İranlı bir generalin öldürülmesine karşılık olarak düzenlendiğini açıkladı. İran, saldırıya cevap vermeye kalkarsa İsrail’in daha sert bir karşılık göreceği uyarısında bulundu.

Gerilim, Güney Kıbrıs’taki İngiliz üslerinde de hareketlilik yaşanmasına neden oldu. İran’dan fırlatılan füzeler Kıbrıs semalarından, özellikle Gazimağusa, İskele ve Karpaz bölgesinden de net şekilde gözlemlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar