İş yerinin "ekmek" parasına göz diken çalışan serbest

23 Temmuz 2024

A
A

Çalıştığı işletme adına tahsil ettiği ekmek paralarını "sirkat" ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan zanlı serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Haspolat’ta meydana gelen “müstahdem tarafından sirkat” meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı D.H. teminat talebiyle bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının Temmuz - Ekim 2023 tarihleri arasında faaliyet gösteren bir işletmede çalıştığı dönemde, bir restorana vermiş olduğu ekmeklerin karşılığı olan toplam 31 bin 750 TL'yi tahsil ettikten sonra iş yerine teslim etmediğini aktardı.

Şikayet üzerine zanlının 19 Temmuz 2024 tarihinde KKTC'den çıkış yapmak istediği esnada Girne Limanı'nda tutuklandığını kaydeden polis, zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiğini, aleyhine getirilen davaya da kabul önünde cevap verdiğini kaydetti.

Polis, zanlının ülkede 9 yıldır bulunduğunu, yasal statünün olduğunu belirterek, teminat talep etti. 

Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 30 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 500'er bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına, haftada bir gün polise imza vermesi şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar