İsrail, dünyanın güvenliği için savaşıyormuş!

6 Ekim 2024

A
A

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'e yönelik silah sevkiyatının durdurulması çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözlerini ''utanç verici'' olarak niteledi. Netenyahu, yedi cephede dünyanın güvenliği için savaştıklarını iddia etti.

ZgotmplZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e yönelik silah sevkiyatının durdurulması çağrısına sert bir şekilde yanıt verdi. Netanyahu, bugün X platformunda yaptığı konuşmada Macron'un ve diğer Batılı liderlerin silah ambargosu çağrılarını eleştirerek, "Kendilerinden utanmalılar" ifadesini kullandı.

Netanyahu, İran'ın desteklediği grupların, özellikle Hizbullah, Husiler ve Hamas gibi vekil örgütlerin silah sevkiyatının devam ettiğini belirterek, İsrail'e karşı yapılan ambargo çağrılarının haksız olduğunu söyledi ve bunu "bir utanç" olarak nitelendirdi.

İsrail'in bu savaşta medeni devletler tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Netanyahu, İsrail'in nihayetinde destek alsa da almasa da kazanacağını ifade etti. Ancak, savaş bittikten uzun yıllar sonra bile bu duruma karşı yapılan ambargoların "utanç verici" olarak hatırlanacağını belirtti.

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyinde 7 Ekim'den daha da büyük katliam planladığını öne süren Netanyahu, "İran'ın sponsorluğundaki barbarizmle mücadele ettiğimiz için bütün medeni devletler İsrail'i sıkı bir şekilde desteklemeli" dedi.

Netanyahu, "bu savaşı kendi iyiliklerinin yanı sıra bütün dünyanın güvenliği için de verdiklerini" öne sürdü

Netanyahu ayrıca, İsrail'in bugün kendini yedi cephede savunduğunu ve bu mücadelenin hem İsrail'in hem de tüm dünyanın güvenliği için verildiğini dile getirdi.

Netanyahu ayrıca, "Bugün İsrail kendini yedi cephede, medeniyetin düşmanlarına karşı savunuyor. Gazze'de 7 Ekim'de cinayet, kafa kesme ve tecavüz gibi eylemlerde bulunan Hamas'a karşı, Lübnan'da dünyanın en ağır silahlarla donatılmış terör örgütü olan Hizbullah'a karşı, Yemen'de Husilere karşı, Irak ve Suriye'de İsrail'e yüzlerce füze fırlatan silahlı Şii gruplara karşı, Yahudiye ve Samarya'da ve daha geçen hafta İsrail'e yaklaşık 200 tane balistik füze atan ve yedi cephede de İsrail'in karşısında yer alan İran ile savaşıyoruz," ifadelerini kullandı.

Macron ise Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması gerektiğini savunmuş ve Fransa'nın İsrail'e artık silah göndermediğini ifade etmişti.

NE OLMUŞTU?

Cumartesi günü France Inter radyosuna konuşan Macron, “Bence bugün öncelikli olan siyasi çözüme geri dönmemiz ve Gazze'de savaşmak üzere [kullanılan] silah sevkiyatını durdurmamızdır,” dedi.

Fransa'nın artık İsrail'e silah göndermediğinin de altını çizen Macron, silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu.

“Bence bugün öncelikli olan siyasi çözüme geri dönmemiz ve Gazze'de savaşmak üzere [kullanılan] silah sevkiyatını durdurmamızdır,” dedi ve Fransa'nın artık İsrail'e silah göndermediğini de sözlerine ekledi.

“Fransa hiç silah vermiyor,” diyen Macron, bundan iki hafta önce Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Başkanı Ronald S. Lauder ile başkent Paris'teki Élysée Sarayı'nda bir araya gelmişti. Bu görüşmede, Fransa'nın Yahudi toplumunu etkileyen konuların yanı sıra devam eden İsrail-Gazze çatışması ve rehinelerin durumu ele alnmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar