İsrail: Hizbullah'ın Kıbrıs tehdidi sadece başlangıç

21 Haziran 2024

Güncelleme: 22 Haziran 2024

A
A

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Nasrallah’ın Güney Kıbrıs’a ilişkin açıklamalarını "tehdit" olarak nitelendirdi ve bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu savundu.

ZgotmplZ

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın "İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına" müsamaha gösterilemeyeceğini ve bu konuda gerekli adımların yakında atılacağını duyurdu.

Katz, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Güney Kıbrıs’a dair açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Katz, İsrail’in, "Hizbullah Hareketi’nin topraklarına ve vatandaşlarına saldırılarını sürdüremeyeceğini" belirterek, "Yakında gerekli kararları alacağız." ifadesini kullandı.

Katz, Nasrallah’ın Güney Kıbrıs’a ilişkin sözlerini "tehdit" olarak nitelendirerek, bu durumun sadece bir başlangıç olduğunu öne sürdü.

Katz, "Özgür dünyanın şartsız olarak İsrail'in yanında yer alması" gerektiğini ifade ederek, "Bizim mücadelemiz sizin de mücadelenizdir." dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a olası bir kapsamlı saldırısında Güney Kıbrıs’ın havalimanı ve askeri üslerini kullanacağı yönünde istihbarat aldıklarını, böyle bir durumda Güney Kıbrıs’ı savaşın bir parçası olarak göreceklerini ve buna göre hareket edeceklerini söylemişti.

Bu gelişmelerin ardından, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile telefon görüşmesi yaptı. Kombos, görüşmede, Lübnan'a karşı olası bir savaşta İsrail'e destek vermeyeceklerini ve Güney Kıbrıs’ın "kesinlikle bölgedeki çatışmalara dahil olmak istemediğini" dile getirdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar