İsrail, Lübnan'a bu kez havadan saldırdı

19 Eylül 2024

Güncelleme: 19 Eylül 2024

A
A

İsrail, iki kez iletişim cihazlarını patlattığı Hizbullah'a bu kez hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, bugün akşam saatlerinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın konuşmasının yayınlandığı sırada ülkenin güneyini savaş uçaklarıyla bombaladı.

ZgotmplZ

Lübnan'dan sıklıkla füzelerle İsrail'i hedef alan Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazları iki farklı günde patlatılırken, olayın faili İsrail olarak gösteriliyor. Cihazların patlatılmasıyla onlarca kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Peşi sıra bugün bir saldırı daha düzenlendi.

İsrail ordusu, bugün saat 17:00 sıralarındaki açıklamasında, Lübnan'ın güneyindeki hedeflerin vurulduğunu duyurdu. Lübnan medyası, hava saldırısının Tyre bölgesi yakınındaki Deir Qanoun al-Nahr'ı hedef aldığını yazdı.

Açıklamada Hizbullah 'terör grubu' olarak adlandırılırken, ülkenin güneyini savaş bölgesine çevirdiği belirtildi. Hizbullah'ın vatandaşların evlerine silah depoladığı, altlarına tünel kazdığı ve insanları kalkan olarak kullandığı da öne sürüldü.

Açıklamada, ordunun İsrail'in kuzeyini İsraillilerin evlerine dönmesini sağlayan şekilde güvenlik kılmaya çalıştığı kaydedildi.  

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin saldırı haberlerinin üzerinden çok geçmeden ülkenin kuzeyindeki savaş planlarını onayladığı duyuruldu.

HASAN NASRALLAH İSRAİL'İ HEDEF ALIYORDU

Saldırının gerçekleştiği dakikalarda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın konuşması yayınlanıyordu. Nasrallah, konuşmasında, yaşadıkları karşısında siyasi bir tutum sergileyeceklerini belirterek tüm bölgelerde kendileriyle işbirliği yapıldığını söyledi.

Nasrallah şunları kaydetti:

"Mezhepçilikten, siyasetten ötede dayanışmada bulundular. Bütün liderlere, dini, siyasi mercilere, bakanlara, milletvekillere, partililere, akademisyenlere, medyaya teşekkür ediyorum. Bu temiz kanların bereketi gördük. Lübnan'da tekrar şunu gördük. Büyük bir insani ve ahlaki dayanışma oldu. Uzun süre böyle bir dayanışma görmemiştik."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar