İsrail, Lübnan'ı bombalıyor: Yüzlerce ölü, binlerce yaralı...

23 Eylül 2024

Güncelleme: 24 Eylül 2024

A
A

İsrail, Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana binden fazla "hedefe" hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 356 kişinin hayatını kaybettiğini, 1246 kişinin yaralandığını açıkladı

ZgotmplZ

İsrail, Lübnan’da yoğun bombardımanını sürdürüyor.

İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyindeki En-Nebatiye kentine bağlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasındaki bölgelere ve vadilere hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda, Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el- Fevka, Deyr ez-Zehrani, Rumin, Humin el-Fevka, Yahmur, Arnun ve Secd beldeleri çevresi, Kefer Rumman otoyolu, Et-Tuffah bölgesindeki tepeler ve Er-Reyhan dağı gibi birçok nokta hedef alındı.

İSRAİL ORDUSU, SABAHTAN BU YANA LÜBNAN'DA 1000 "HEDEFE" HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'da "Hizbullah'a ait hedeflere" saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.

Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 1000'den fazla "hedefin" vurulduğu ifade edildi.

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan'a iki ayrı hava saldırısı başlattığını duyurmuştu. Saldırılarda Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarılmıştı.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANI: 274 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1024 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısında 24'ü çocuk 356 kişi yaşamını yitirdi, 1246 kişi yaralandı.

Yaklaşık 1100 hedefe hava saldırısının düzenlendiği saldırıda ölen ve yarananlar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları bulunduğu kaydedildi.

İSRAİL, EVLERE VE BENZİN İSTASYONLARINA SALDIRDI

Öte yandan İsrail'in Bekaa'da evlere ve benzin istasyonuna düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre İsrail ordusu, Bekaa'da evlere ve benzin istasyonuna hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana hava saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle Lübnan'ın güneyinde özellikle sınıra yakın bölgelerdeki halk, ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'IN BEKAA VADİSİ'NE HAVA SALDIRISI DÜZENLEYECEĞİNİ DUYURDU

İsrail ordusu, Lübnan'ın doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ne "yakın zamanda" hava saldırısı düzenleyeceğini bildirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hagari, Lübnan'a sabah başlatılan saldırılarda 300'den fazla "hedefin" vurulduğunu söyledi.

Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'ne hava saldırıları düzenleyeceklerini aktaran Hagari, Hizbullah'ın bölgeden İsrail'e saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar