İsrail'den Beyrut'a en ağır hava saldırısı

6 Ekim 2024

Güncelleme: 6 Ekim 2024

A
A

İsrail, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde dün gece 30'dan fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Hava saldırıları, çatışmaların en şiddetli anlarından biri olarak kaydedildi.

ZgotmplZ

İsrail'in 23 Eylül'den bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarını genişlettiği ve özellikle Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırıları, çatışmaların en şiddetli anlarından biri olarak kaydedildi.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Dahiye bölgesine 30'dan fazla hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar sırasında Es-Safir ve Burc el-Baracine gibi bölgeler, havalimanı yolu üzerindeki bir benzin istasyonu ve bazı konut alanları hedef alındı. Patlama sesleri Beyrut’un geniş kesimlerinden duyuldu ve bölgeyi yoğun siyah dumanlar kapladı.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, saldırıların Hizbullah’ın silah depolarını hedef aldığını ve bu yapıların sivil alanlar altında gizlendiğini iddia etti. Hizbullah ise bu iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı, ancak geçmişte benzer suçlamaları reddetmişti.

Lübnan’daki sivil kayıplar dramatik boyutlara ulaşmış durumda. 17 Eylül'den bu yana süren saldırılarda 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere 1,411 kişi hayatını kaybetti. Özellikle Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırılarında 27 Eylül'de öldürüldüğü bildirildi.

İsrail'in artan bombardımanları nedeniyle yüz binlerce Lübnanlı evlerini terk ederken, başkent Beyrut ve ülkenin kuzeyine göç dalgası hızlanmış, Suriye'ye de on binlerce kişi kaçmak zorunda kalmış durumda. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor, ancak İsrail tarafında genellikle büyük bir hasar rapor edilmedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar