İstatistiki veri için Erhürman'dan mesaj: Keşke olsa da konuşsak!

31 Ağustos 2024

Güncelleme: 1 Eylül 2024

A
A

Tufan Erhürman, nüfus bilinmeden gençlerin kaç tanesinin iş bulduğunu ya da bulamadığını nasıl hesaplayabileceklerini sordu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede çocukların mutsuz olduğunu ve göçten bahsetmelerinden de kendisinin mutsuz olduğunu belirtti.

Erhürman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) 61'incisi yapılan Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Geçmişteki sermaye birikimi ile bugünkü sermaye birikimi kıyaslanabilir bile değil. Çok ciddi bir sermaye birikimi var ülkede. Kimse aksini iddia edemez. Çok ciddi bir zenginleşme var." ifadelerine yer vererek, ülkede bu kadar ciddi sermaye birikimi varken gençlerin bu ülkede yaşamak istemediğini ve göç etmeyi düşündüklerini ifade etti.

İstatistikle konuşmayı çok sevdiğini belirten Erhürman, “Keşke olsa da konuşsak. Nüfusu bilmediğimiz bir yerde gençlerin kaç tanesinin iş bulduğunu ya da bulamadığını hesaplayabiliyoruz?” diye konuştu.

"MESELE, NE KADAR ÇOK PARANIZ OLDUĞUNUN ÇOK ÖTESİNDE"

Erhürman, "Yani bu ülkedeki mutsuzluk sadece yoksul kesimin yaşadığı bir şey değildir. Bu ülkede yaygın bir mutsuzluk, huzursuzluk ve umutsuzluk var. Bir kere bu tespiti yapmak zorundayız. Çünkü mesele, ne kadar çok paranız olduğu meselesinin çok ötesindedir." dedi.

Öngörülebilir olmayan bir yerde yatırımcının yatırım yapmayı düşünmediğini ifade eden Erhürman, “Öngörülebilirliğin olmadığı yerde yatırım büyür, daha sonra balon gibi patlar.” diyerek, ülkenin siyasi koşullarının öngörülmezliğinin ekonomik öngörülemezliği de beraberinde getireceğini savundu.

Erhürman, gençlerin mutsuz olduğunu ve göçten bahsettiklerini ifade ederek, "Nüfusumuzu bilmiyoruz. Bu mutsuzluktan kurtulma zorunluluğumuz ve öngörülebilirliği sağlama zorunluluğumuz var." diye konuştu.

"BİR BİR ÜRETİMDEN KOPUYORUZ"

Narenciye konusunun dahi öngörülemediğini kaydeden Erhürman, “Şu anda narenciye bahçeleri bir bir imara dönmeye başladı. Üretimden kopuyor. Harnup üretimi, memlekette çok önemlidir. Daha fiyatı açıklanmadı. O da öngörülebilirliğini kaybetti. Bir bir üretimden kopuyoruz.” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar